Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić ANZULOVIĆ UOČI MZT-a: Borimo se, nadam se da će uskoro sletjeti koje pojačanje!

ANZULOVIĆ UOČI MZT-a: Borimo se, nadam se da će uskoro sletjeti koje pojačanje!

Mladi vjerojatno ni sami nisu sanjali da će spletom ovakvih okolnosti imati ovakvu minutažu

Split sutra (19 sati) u 17. kolu Druge ABA liga na Gripama dočekuje makedonski MZT. Šest kola prije kraja regularnog dijela 'žuti' sa omjerom 8:8 dijele šesto mjesto s Lovćenom i Borcem.

- Znamo svi da je MZT favorit ove lige, znamo koliko su se pojačali ove godine. Složili su stvarno dobru ekipu s dva Amerikanca, s Ivanovom, sa srpskim igračem Bojićem. Da ne nabrajamo makedonske reprezentativce, prije svega Stojanovskog. Uz Primorsku su glavni kandidati za prvo mjesto. Daleko od toga da ćemo izvjesiti bijelu zastavu. Idemo hrabro, probati ispraviti neke stvari koje smo loše radili u prvoj utakmici da bi pokušali iznenaditi favorita - rekao je uoči ogleda s drugoplasiranom momčadi Druge ABA lige, trener Splita Vladimir Anzulović i dodao:

- Dosad smo igrali možda i s jačim ekipama ovdje pa se nismo predavali. Nadam se da ćemo uspjeti trgnuti momke zbog ovog šoka koji nam se dogodio. Sigurno je šok kada izgubiš dva igrača iz petorke. 

Koje stvari treba popraviti?

- Moramo zaustaviti njihovu individualnu kvalitetu. Oni su čak u nekim mojim pogledima individualno u prednosti nad ekipom Kopra. 

Ima li naznaka za kojim pojačanjem?

- Ima. Borimo se cijeli niz mjeseci za nekim pojačanjima, nadam se da će uskoro sletjeti. Vrlo korektnu imamo komunikaciju, nadam se da ćemo to završiti vrlo brzo.

Koliko je lako u ovom trenutku doći do igrača?

- Teško je. Prvenstveno ciljamo igrače koji bi negdje bili nezadovoljni. Veliki rizik bi bio uzeti igrača koji je pauzirao lani od šestog mjeseca. To bi bilo osam mjeseci bez igre. 

Kako ćete se do tada snaći?

- Nadam se da ste stekli dojam da ne kukam stalno. Krpamo se cijelu godinu. Od utakmice sa Sparsima kući se krpamo. Mislim da smo jedinu utakmicu gdje smo bili približno kompletni bila Sutjeska u Nikšiću. To nam je po mnogima bila najbolja utakmica u sezoni.

Gledajući ljestvicu, MZT se bori za drugo mjesto sa Sparsom. Čak pet momčadi u borbi je za četvrtu poziciju. Je li to jedna od ključnih utakmica za četvrto mjesto?

- Ako nije ključna, onda je jedna od ključnih. Pogotovo domaće utakmice gdje smo imali dva poraza koja nismo trebali imati. Mi ako želimo ostati u toj utrci nemamo puno prava na kiks.

Trebat će puno bolja igra nego protiv Hermesa?

- Što se tiče Hermesa ušli smo u utakmicu kako sam i predvidio. Odigrali smo dobrih 25 minuta. Moram priznati da sam i ja pomalo zaslužan za neizvjesnu završnicu. U glavi mi je da vam budem iskren kako odmoriti igrače. Ušao sam u neke zamjene možda i prerano, samo iz razloga da igrače poštedim. 

Očekujete li da mlađi igrači daju malo više?

- Teško je govoriti o umoru kada imaš 19 godina. Ne mogu biti kritičan prema njima jer puno utakmica su nam dosta pomogli. Mladi su, vjerojatno ni sami nisu sanjali da će spletom ovakvih okolnosti imati ovakvu minutažu. Počevši od Gizdavčića dok se nije ozlijedio, Rebića, Vrgoča. Samim time što su na terenu velika su nam pomoć.

Što je ključ za svladati MZT?

- Mi u ovom sastavu bez realno glavnog kreatora Morrisa teško igramo poziciono sa svima. Mi ne možemo računati da možemo na šahovsku bitku dobiti MZT-a. Oni su fizički moćna ekipa. Na to moramo odgovoriti i probati se nametnuti na domaćem terenu. To nije lako, ali ako mi svedemo utakmicu u neku uspavanku tu će doći do izražaja njihovo iskustvo.

Doveli su i Samardžiskog?

- O njegovom iskustvu i kvaliteti ne mora se govoriti. Mislim da glavnu ulogu u njihovom sastavu ima trojac Ivanov, Stojanovski i Woodard.  Tu je i taj nezgodni Bojić kojem se može dogoditi utakmica od 35 poena kao što je dao Helious u Domžalama.

Damir Burić znao je reći da nekad u sportu mentalitet dobije kvalitet. Ima li Split taj mentalitet?

- Imamo - kratko i jasno zaključio je Anzulović.

Vaša reakcija na temu