Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Atalanta u nadoknadi izborila finale Kupa, Pašalić se upisao među strijelce

Atalanta u nadoknadi izborila finale Kupa, Pašalić se upisao među strijelce

Tamo će snage odmjeriti s Juventusom

U drugoj utakmici polufinala talijanskog Kupa, Atalanta je u Bergamu svladala Fiorentinu 4:1.

Prvi pogodak postigli su domaćini već u osmoj minuti preko Teuna Koopmeinersa. Nizozemac se ušuljao iza gostujuće posljednje linije te s lakoćom doveo svoju momčad u vodstvo. 

Do kraja poluvremena vidjeli smo prilike na obje strane, ali stanje na semaforu se nije mijenjalo. 

U 53. minuti Fiorentina je ostala s desetoricom jer je Nikola Milenković zaradio izravni crveni karton.

Unatoč igraću manje, gosti su stigli do izjednačenja. Cristiano Biraghi ubacio je iz slobodnog udarca, a domaća obrana je katastrofalno reagirala te ostavila mnoštvo prostora za Lucasa Martineza Quartu, koji je glavom precizno poentirao za izjednačenje. 

Međutim, primljeni pogodak nije obeshrabrio Atalantu. Prvo je Gianluca Scamacca majstorskim potezom vratio momčad iz Bergama u vodstvo, a potom su Ademola Lookman i Mario Pašalić svojim pogocima dokrajčili Fiorentinu te izborili finale Kupa.

Momčad trenera Gian Piera Gasperinija u finalu će snage odmjeriti s Juventusom.

Vaša reakcija na temu