Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Baka Mara u 88. godini postala član i pretplatnik Hajduka: Neka mene na Istoku, ionako su svi moji tamo

Baka Mara u 88. godini postala član i pretplatnik Hajduka: Neka mene na Istoku, ionako su svi moji tamo

Rođena je 1927. godine kada su 'bijeli' osvojili prvu titulu prvaka

Istočna tribina poljudskog stadiona prošle je nedjelje na utakmici protiv Rijeke imala posebnu gošću. Prvi put u skoro devet desetljeća dugom životu, na Poljud je stigla 88-godišnja Mara Selak Bodrožić. Iako su 'bijeli' uvjerljivo poraženi, baka Mara nije bila previše razočarana, kaže kako će uz Božju pomoć sljedeći put biti puno bolje.

Vodstvo kluba se nije dugo dvoumilo kad je čulo za ovu priču, pa su 88-godišnjakinju privoljeli da opet, iz svog malog mjesta Sviba pokraj Ciste Provo, dođe na Poljud, a onda je učlanili u ogromnu hajdučku obitelj i poklonili pretplatu za istočnu tribinu, iako joj je prvotno bila namijenjena ona za zapadnu.

- Neka mene na Istoku, ionako su svi moji tamo - kazala je baka Mara, aludirajući na svoje sinove, unuke i praunuke, koji su svi redom članovi i pretplatnici Hajduka, iako neki od njih žive u Njemačkoj. Upravo oni su i najveći krivci što je najstariji član obitelji Selak Bodrožić stigao na Poljud. Unuk Ante je predložio ocu Mati da povedu baku na utakmicu protiv Rijeke, a ona to kao da je jedva dočekala.

Dva dana nakon toga postala je član Hajduka, ugostili su je na Poljudu predsjednik Marin Brbić i direktor marketinga Aljoša Bašić. Prošetala se baka Mara kroz utrobu poljudske ljepotice, izašla na travnjak, gdje joj je na centru, Bašić zakačio i značku s Hajdukovim grbom na odjeću. Nije ova 88-godišnjakinja krila zadovoljstvo i uzbuđenje, prošetala se i kroz trofejnu salu, gdje je s divljenjem gledala sve Hajdukove pehare, plakete i nagrade.

Teško je u nekoj od vitrina bilo pronaći trofej koji je osvojen prije nego li je baka Mara rođena, ali se uspio pronaći jedan iz 1912. godine.


Zanimljiv je i podatak kako je, s obzirom da je rođena 1927. godine, kada je Hajduk osvojio svoj prvi naslov prvaka, 88-godišnjakinja doživjela sve Hadukove titule. A na pitanje tko joj je najdraži igrač 'bijelih', baka je samo kratko odgovorila:

- Hajduk! - poručila je Mara, dok su joj na odlasku predsjednik Brbić i direktor Bašić poželjeli da se još koji put vrati na Poljud ove, ali i sljedećih sezona.

Vaša reakcija na temu