Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bambina ili Adriatic, tko igra najbolju košarku u Splitu?

Bambina ili Adriatic, tko igra najbolju košarku u Splitu?

Utakmica se igra u subotu u 16 sati na Gripama, ulaz je besplatan

Ove subote, 24. ožujka u 16 sati,  u hramu košarke u maloj dvorani na Gripama igra se finale Splitske košarkaške lige. U finalu se sastaju dvije najbolje ekipe ligaškog dijela sezone KK Bambina i KK Adriatic cb P&P. Dvije ekipe, a jedna ljubav koja ih spaja - košarka.

Splitska liga egzistira još od 2002. te već godinama okuplja profesionalce i amatere. Tako su njezini sudionici kroz već 15-godišnju povijest bili i doktori košarke: Joke Vranković, Veljko Mršić, Velimir Perasović, Dino Rada i drugi.

KK Bambina je momčad koja je starija od same lige. Naime, Bambina je osnovana 1992. godine te je preko sto igrača prošlo selekciju Bambine. Među prvima su bili: Dado i Ivica Lelas, Boris Radojković, Brane Matijašević, Tonči Gladina, Marin Dulčić, Lovre Hribar, Stanko Sapunar i dr. Nakon par sezona ekipi se pridružuje i dan danas poznata ekipa: Damir Jonić, Andro Bojić, braća Mrduljaš, Josip Đapo, Ante Piplica, Boris Marušić i dr. Od velikih uspjeha izdvajamo: dvije titule pobjednika Splitske lige te osvajanje HAKL-a na razini Hrvatske. Bambina nikad nije igrala na rezultat, što je i rezultiralo kontinuitetom zajedničkog igranja od 26 godina. Stoga je ekipa Bambine postala institucija koja ima najveći postotak kumstava i jamstava u ligi. Bambina nikad nije bila u blokadi iz jednostavnog razloga što nikada nisu ni imali sredstava na računu.

KK Adriatic cb P&P- što reći o ekipi koja je lani u svom rosteru imala prijavljenog Artema Milevskog koji bi valjda i zaigrao da nije naglo prekinuo svoj boravak u Splitu. KK Adriatic cb P&P je branitelj naslova, najtrofejnija momčad splitske lige sa 8 osvojenih 'prstenova'. Radi se o vječno talentiranoj i živopisnoj ekipi koja je 2011. u nekoliko navrata napunila tada još kino Central snimivši prvi hrvatski dugometražni amaterski film naslova 'Adriatic'. U toj urnebesnoj komediji gostovali su Marijan Ban, Robert Kurbaša, Damir Mihanović Čubi, Dino Rađa, popularni izbornik huligana Bernard Perić, a glumački je propuzao splitski glumac Ivan Baranović koji je i danas član Adriatica.

Košarkaška dominacija Adriatica je izražena kroz osam dosadašnjih naslova te kroz potrebu njihovog kapetana Hrvoja Marina Tote za devetim. Adriatic u svom sastavu ima uspješne ekonomiste, gradevinare, trenere, galebare, rusofile, sadašnje i vječne studente te buduće olimpijske pobjednike u uličnoj košarci, popularne Statiste. Sve u svemu prava splitska ekipa koja bi toliko toga napravila kad bi samo bilo malo bolje.

Jedna ekipa bolja od najbolje u gradu, te druga koja će pokušati pobijediti ovu najbolju ili drugu najbolju u gradu?! Zvuči komplicirano, ali tako vam se samo čini na prvi pogled. Stoga ćete morati prošetati do Gripa i sami se uvjeriti u istinitost svega navedenog. Za kraj bitna informacija - ulaz je besplatan.

Vaša reakcija na temu