Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bejzbolaši Nade SM su u Bratislavi porazili Apolo i osigurali final four Eib lige

Bejzbolaši Nade SM su u Bratislavi porazili Apolo i osigurali final four Eib lige

Dva puta su porazili prvaka Slovačke

Splitski bejzbolaši su dva kola prije kraja osigurali final four EIB lige u baseballu. Na najtežem gostovanju su dva puta porazili prvaka Slovačke Apollo iz Bratislave i u zadnja dva kola idu s vrha tablice.

Subota 23.6.2018. 

Apollo - Nada Ship managament 6:7

Subotnja utakmica spada kategoriju najdramatičnijih utakmica lige od njenog osnutka, točnije daleke 1998. godine. Apollo je po pobjedu krenuo s najjačim sastavom i najboljim slovačkim bacačem Marekom Bosanskyem. Splitski sastav je gotovo cijelu utakmicu bio u rezultatskom zaostatku, ali se nipošto nije predavao. U zadnjem splitskom napadu sve dolazi na naplatu. Pri rezultatu 6:3 za Apollo kreče totalni preokret i pobjeda. Prvo Jadran Dadić udara home run (optrčavanje za dva boda) i smanjenje zaostatka na 6:5, a onda uz nekoliko udaraca za bazu splitski sastav dolazi do vodstva od 6:7. 

Apollo u svom zadnjem napadu nije napravio niti boda što je apsolutna zasluga Nadinog bacača Madisona Beairda koji je posljednju trojicu izbacio na strike out (direktno izbacivanje) ne dajući im niti grama nade za pobjedu,           

Nedjelja 24.6.2018. 

Apollo - Nada Ship managament 0:3

Nakon subotnjeg potonuća odnosno klasičnog knock-outa igrači Apolla nisu uspijeli pronači psihičku snagu da pobijede barem jednu utakmicu koja bi im mnogo značila za plasman na FF. Dapače, poraženi su s nulom, što je dodatno zakompliciralo njihovu poziciju.

S druge strane, Nadini igrači su odigrali izvrsnu obranu. Predvodio ih je Marin Tadić koji je odbacao cijelu utakmicu bez primljena boda i bez ozbiljnije prijetnje da se to uopće i dogodi. 

Napad je napravio tek tri boda od čega svakako treba istaknuti home run(optrčavanje) povratnika u splitske redove Franka Kovačića.

Nada SM slijedeći vikend na Starom placu igra svoje dvije posljednje utakmice regularnog dijela EIB lige, a u goste im stiže varaždinska Vindija. Nove dvije pobjede bi zapečatile prvu poziciju, ali niti Vindija nije bez svojih aduta. Svakako treba napomenuti da su Varaždinci slavili u prve dvije utakmice odigrane u Varaždinu. 

Vaša reakcija na temu