Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Blaž Slišković: Ne znam hoću li ikad više doći u Hajduk jer godine lete

Blaž Slišković: Ne znam hoću li ikad više doći u Hajduk jer godine lete

Zbog Zrinjskoga sam odbio ponudu Slaven Belupa

U Mostaru je proteklog vikenda snimljen materijal za dokumentarni film, a tom prigodom su pred kamere stali stari suigrači Ivan Gudelj i Blaž Slišković


Obnovili su sjećanja na igračke dane, a mi smo iskoristili priliku i popričali s Bakom, koji u ovoj sezoni sa Zrinjskim brani naslov prvaka...

- Sjajno smo startali, u prvih deset kola upisali devet pobjeda i svladali Sarajevo i Željezničar u gostima. Ali, kako to obično biva, period dobre igre ima svoj kraj, uhvatila nas je kriza tako da smo prosuli tih osam bodova prednosti, te se sada borimo ravnopravno sa Širokim, Sarajevom i Željom za prvo mjesto i očekujem da će neizvjesno biti do samog kraja - kaže Slišković, kojega smo upitali koliko je teško igrati uslijed aktualnih zbivanja u BiH.

- Ne vodim puno računa o tome, koncentriran sam na posao koji radim. Sad kad su igrali Kup Široki i Željo donesena je obostrana odluka da gostujući navijači ne dolaze. Ne želim nerede nigdje. Ogorčenosti ima, svatko ima svoje razloge, ali ja u svom klubu imam Bošnjaka, Srba i Hrvata i svi se ponašaju kao i prije novonastalih okolnosti.

Na spomen HNL-a nam je otkrio:

- Bio sam jedan od kandidata za Slaven Belupo. Zvali su me i ponudili posao, ali nisam bio zainteresiran jer sam imao posao u Zrinjskom kojega, po vlastitom mišljenju, kvalitetno radim. Želim zahvaliti ljudima iz Koprivnice, poštujem Belupo, ali HNL me trenutno ne interesira, više bih volio pronaći neki posao u inozemstvu.

Naravno da je Hajduk bio sljedeća tema...

- Ne mogu komentirati nešto u što nisam uključen. Vidim da rezultati nisu bajni. Zapravo veliku ulogu ima sportski direktor koji je zadužen za igrački kadar u suradnji s trenerom i predsjednikom. Tu mora postojati prava suradnja.

Rekao je da Hajdukovoj veličini ne odgovara borba za treće mjesto u HNL-u, a kad smo mu spomenuli da ni oni osamdesetih nisu bili prvaci, odgovorio je:

- Tvrdim da smo tada imali kvalitet da ga osvojimo, ali druge su igre presudile.

Nismo puno zadirali u prošlost, više nas je zanimalo misli li da će se njemu i Hajduku putevi opet sresti... 

- To mi je uvijek želja jer sam otišao nedovršenog posla, a smatram da sam ga odradio kako treba. No, ne znam hoću li ikad više dočekati priliku u Hajduku jer godine lete. Sada sam fokusiran na Zrinjski, želio bih ovdje osvojiti drugu titulu uzastopno, što bi imalo odjeka, a na ljeto otići vani, ako dođe ponuda.

O trenerskim danima u Hajduku je kazao:

- Ni u ono vrijeme u klubu nije bilo bajno. Bilo je lošijih rezultata u startu, došao sam nakon Katalinića pa poveo na pripreme 40 igrača. Okrenuo sam se mladima, promovirao Grgurevića, Bartulovića, Vučka, Bušića, Blatnjaka..., istrpio sam ih sve jer mlađi igrač je svježa krv i oni su to vratili na terenu. Došli smo sa sedmog na prvo mjesto.

Dotaknuli smo i tadašnju smjenu...

- Ja sam to dostojanstveno primio, nisam blatio klub, a ljude jesam kroz sudski proces. Uopće krenuti u ideju pa reći da ja nisam bio trener Hajduka bilo je sramno s njihove strane. Ljude su na neki način htjeli okrenuti protiv mene, kao 'što on sad tamo zahtijeva!?'. Bio sam spreman oprostiti deset godina kamata, koje nisam naplatio, tražio sam samo da mi se isplati dogovoreno. Ali sve je to sad prošlost...

A sadašnjost su neka nova lica na terenu... 

- U Hajduku mi se najviše sviđa Erceg, jako je interesantan igrač. Toma Bašić ima dosta ideja, ali igra isključivo jednom nogom pa mu je lako predvidjeti poteze. Hamza je solidan igrač, a najbolji mi je bio Vlašić koji je otišao u Everton, klub koji je zapao u krizu, no on je potencijal za kojega se nadam da će se dokazati u Premiershipu.

Vaša reakcija na temu