Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Blažević večeras prijeti 'bijelima': 'Zvali su me da dođem igrati u Hajduk II, ali već sam potpisao ugovor s Interom'

Blažević večeras prijeti 'bijelima': 'Zvali su me da dođem igrati u Hajduk II, ali već sam potpisao ugovor s Interom'

Prvi topnik 3. HNL Jug prošle sezone, već u prvom kolu je za Inter zabio dva pogotka

 Vlatko Blažević, napadač Intera i prošlosezonski prvi strijelac 3. HNL Jug, večeras će u dresu Intera prijetiti Hajduku. Već u prvoj utakmici za Zaprešićane, Zadranin je namjestio nišanske sprave, dva puta je zabio Cibaliji u domaćoj pobjedi 3:1...

- Pokušat ću nastaviti s golovima, ali Hajduk je ipak druga dimenzija u odnosu na Cibaliju. To je momčad koja će ove sezone sigurno biti u utrci za naslov - započeo je Blažević, pa nastavio:

- Samo je pitanje s kakvim će sastavom doći u Zaprešić, tko je umoran, koga će trener Carrillo rotirati. Mi ćemo dati sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat, a to bi za nas bio svaki bod.

Blažević je prošle sezone nosio dres Zadra, adaptacija s trećeligaškog na prvoligaški nogomet nije dugo trajala...

- Najvažnije je bilo probiti led, zabiti prvi pogodak i to sam uspio već u prvom kolu. Bilo je treme, ali osjećam da je sada sve lakše. Još sam novi u momčadi, ali svi su me dobro primili, tako da mi je i s te strane lakše - kazao je Blažević pa nastavio:

- Inter je pravi prvoligaški klub, uvijek je u nekoj zlatnoj sredini i nema prevelikog pritiska. Imam sjajnu šansu da mi Inter bude odskočna daske.

Prošle godine je zabio 25 pogodaka u 3. HNL Jug, ove sezone će gotovo nemoguće biti doći do te brojke...

- Ha, naravno, ipak je ovo Prva liga. Idem utakmicu po utakmicu, važno je napraviti nešto za momčad. Ugovor mi traje tri godine, a u prvoj sezoni bih bio zadovoljan s dvoznamenkastom brojkom golova, pa makar to bilo i deset.

Blažević je pun hvale za momčad Hajduka...

- Gledao sam sve tri prve utakmice. Ista ekipa je na okupu već duže vrijeme i to se osjeti. Odlično igraju. Carrillo ima širinu, na svakoj poziciji po dva prava igrača. U svakom slučaju, konkurenti su za titulu - smatra Blažević i dodaje:

- Hajduk, Dinamo, a sada i Rijeka velik su motiv svim momčadima. To su za nas najlakše utakmice i mi u njima nemamo što izgubiti.

Blažević se prošle sezone svidio u utakmicama protiv Hajduka II, nije to prošlo nezamijećeno ni na Poljudu...

- Kontaktirali su me iz Splita još poslije prve utakmice koju smo na jesen igrali u Zadru. Kasnije su se raspitivali kod direktora, dobio sam poziv da zaigram za Hajduk II, međutim već sam bio potpisao ugovor za Inter i nije bilo smisla rušiti taj dogovor.

Kakvo je stanje u Zadru?

- Teško se odmah vratiti u Prvu ligu. Sada su nametnuli ambiciju ulaska u Drugu ligu, ali to neće biti lako, konkurencija je ogromna. Bilo kako bilo, Zadar polako staje na svoje noge, oslanjaju se na igrače iz svog dvorišta - zaključio je.

Vaša reakcija na temu