Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr BLAŽEVIĆEVA PRIČA: U nedjelju će braniti na Poljudu prvi put nakon pet godina i finala Kupa protiv Lokomotive

BLAŽEVIĆEVA PRIČA: U nedjelju će braniti na Poljudu prvi put nakon pet godina i finala Kupa protiv Lokomotive

Ovaj 32-godišnjak prvi je nastup ove sezone zabilježio prošle nedjelje protiv Lokomotive

Ozljeda šake Josipa Posaveca ozbiljnije je prirode, tako da ga neće biti na iduća (barem) četiri susreta, a to znači da u prvi plan uskače iskusni Goran Blažević. Ovaj 32-godišnjak prvi je nastup ove sezone zabilježio prošle nedjelje protiv Lokomotive. U igru je ušao u 55. minuti umjesto ozlijeđenog Posaveca. Bio mu je to prvi nastup u dresu 'bijelih' od svibnja 2013. i prvog susreta finala Kupa kada je Hajduk sa 2:1 svladao Lokomotivu.

Blažević je svoj nogometni put počeo na Poljudu gdje je prošao sve mlađe uzraste i zadržao se do ljeta 2004. Tada je otišao u Trogir, nakon čega su uslijedile epizode u Zagori i Junaku, da bi u ljeto 2008. potpisao za Šibenik. Na Šubićevcu je doživio potpunu afirmaciju, čak ga je Slaven Bilić nekoliko puta pozvao u reprezentaciju. No, nikad nije debitirao.

U siječnju 2012. vratio se na Poljud. Dobio je arbitražni spor sa Šibenikom, slobodne papire i oko 350.000 kuna na ime dugovanja. 

- Sretan sam što se sve ovako rasplelo i da se vraćam u matični klub. Ovo je nova stranica u mojoj karijeri, nadam se uspješna - rekao je prilikom potpisa za Hajduk na zimu 2012. 

Tada je na klupi Hajduka bio Krasimir Balakov, a Blažević je debitirao krajem veljače na Poljudu protiv Istre (1:1). Nedugo potom Balakov je otišao, a na klupu je stigao Mišo Krstičević. U ljeto 2012. branio je na dva susreta protiv milanskog Intera, a bio je i dio momčadi koja je osvojila 'Rabuzinovo sunce' 2013. Tada je na klupi 'bijelih' bio Igor Tudor. Blažević je branio sve do uzvratnog susreta finala kada je Tudor dao priliku Lovri Kaliniću.

Na Poljudu je u svom prvom mandatu odigrao 51 susret, a u rujnu 2013. otišao je u Bugarsku, potpisao je za Levski.

U glavnom bugarskom gradu zadržao se nešto manje od godine dana, skupio je ukupno 21. nastup. U kolovozu 2014. uslijedio je odlazak u Torpedo iz Moskve. No, boravak u Rusiji neće baš pamtiti po dobrom. Ubilježio je samo jedan nastup, i to u kupu, a pretrpio je i tešku ozljedu ahilove tetive. U ljeto 2015. raskinuo je s Torpedom, te je bio slobodan igrač do veljače 2016. Tada je potpisao za Slaven Belupo gdje je trener bio Željko Kopić

U Koprivnici je nastupio na nešto više od 20 utakmica, a otišao je na zimu 2017. Bio je slobodan sve do rujna ove godine kada je nakon ozljede Tomislava Duke na Poljudu krenula potraga za novim vratarom. Ozljeda Posaveca otvorila mu je vrata da stane među vratnice. Nakon više od pet godina u nedjelju će na Poljudu istrčati u dresu Hajduka. Nakon toga će se vratiti u Šibenik. Ovaj put kao protivnik...

Vaša reakcija na temu