Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Borja Lopez: U Maksimiru je ključno biti kompaktan i iskoristiti prilike koje će nam se sigurno otvoriti

Borja Lopez: U Maksimiru je ključno biti kompaktan i iskoristiti prilike koje će nam se sigurno otvoriti

Mislim da će biti slična utakmica kao što je bila u Splitu s puno intenziteta - kaže Lopez

Borja Lopez nedavno je proslavio 24. rođendan, a utakmica u Maksimiru biti će mu 24. nastup u Hajdukovom dresu.

- Početak protiv Cibalije je bio težak. Teren je bio u teškom stanju, znali smo da će Cibalia tražiti pobjedu i krenuti agresivno od prve minute. Nakon uvodnih desetak minuta zaigrali smo bolje, preuzeli smo kontrolu i dominaciju na terenu. Važno je što smo zabili do poluvremena, nakon gola sve je bilo lakše - rekao je u uvodu Borja, a onda se osvrnuo na situaciju iz druge minute kada je na gol-crti spasio čisti pogodak.

- Vidio sam da je Letica izašao, odmah sam pohitao nazad kako bi osigurao vrata. Lopta me pogodila u lice, ali najvažnije je da nije ušla u mrežu.

Pobjeda je bitna za samopouzdanje uoči derbija?

- Dobra pobjeda, tri nova boda, ali sada je samo Dinamo bitan. Znamo da je to važna utakmica, ako dobijemo možemo smanjiti razliku na vrhu. Siguran sam da ćemo ovaj tjedan odraditi dobro kako bi pokušali pobijediti.

Kakav je Dinamo?

- Igrao sam protiv njih samo na Poljudu, kada smo se sastali na Maksimiru bio sam ozlijeđen. Mislim da će biti slična utakmica kao što je bila u Splitu s puno intenziteta, puno akcija u sredini terena. Ako budemo agresivni i dobri možemo ih svladati. Imamo dobru momčad, kvalitetu za zabiti. Ohandza i Said su u dobroj formi, idemo u Zagreb sa ciljem da pobijedimo.

Dinamo ima dobre napadače, sada je tu i Gavranović?

- Znamo to, riječ je o momčadi koja je vodeća u ligi. Moramo biti koncentrirani tokom cijelog susreta, obrambeno biti dobri.

Koji je ključ uspjeha na Maksimiru?

- Ključno je biti kompaktan i iskoristiti šanse koje će nam se sigurno ukazati tokom susreta.

Koja je najveća razlika između Joana Carrilla i Željka Kopića?

- Mislim da nema prevelike razlike, čine je rezultati. Trenutno smo u dobrom nizu, ali oba trenera su dobra. Želim Carrillu sve najbolje u Poljskoj. Sada pobjeđujemo, to je uvijek važno za momčad. Radimo naporno tokom cijelog tjedna kako bi se što bolje spremili za protivnike koji nas čekaju.

Kakav je osjećaj uoči derbija, ima li pritiska?

- Ne, nemam problema s pritiskom. Znamo da je riječ o vrlo važnoj utakmici, ali spremni smo za to. Moramo pobijediti za svoje navijače, za klub.

Je li prvenstvena utrka još otvorena?

- Mislim da je još sve otvoreno, do kraja je ostalo 15 kola. Puno je još bodova u igri, ako dobijemo Dinamo razlika će biti devet bodova. Vidjet ćemo kako će se rasplesti, ali sigurno je da ćemo se boriti do samog kraja - zaključio je španjolski stoper.

Vaša reakcija na temu