Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Brbić: Vučeviću su poručili da će ga prebiti, a prijetili su i meni

Brbić: Vučeviću su poručili da će ga prebiti, a prijetili su i meni

Tudor je sam napustio klupu tri dana prije početka proljetnog dijela i tu su krenuli svi problemi

Na predstavljanju novog trenera Harija Vukasa, predsjednik Hajduka Marin Brbić se osvrnuo na trenutnu situaciju u i oko kluba:

- Čini se da novinara ima malo manje nego inače, nažalost izgleda kako ste se i vi privikli na ovo - započeo je Brbić, pa nastavio:

- Posljednjih dana vlada histerija u medijima, piše se da je klub pred raspadom i na dnu. Pomalo smo navikli na sve te napise. Međutim, zabravili smo 2012. kada je klub zaista bio pred raspadom, a ne danas. Igrali smo pripremne utakmice u markerima, nismo mogli naći sparing partnere. Sada nas rezultat ne ljubi, ali još jedanput kažem, 2012. smo bili na podjeli 4. mjesta sa Splitom, osvojili smo Kup na nešto lakši način, a sada nismo uspjeli. Međutim, ostaje mogućnost da uđemo u Europu.

Novinari su ga pitali kakva je njegova odgovornost u cijeloj situaciji.

- Loši rezultati su tu, ja sam po zapovjednoj odgovornosti najvažnija osoba u klubu. Moj mandat je uvijek na raspolaganju, ali mislim da bi u ovo vrijeme bilo neodgovorno otići pred izbore, ostat ćemo tu i pripremati se za sljedeću sezonu - rekao je predsjednik.

- Pritisak je ogroman, posebno na Gorana Vučevića, to je bilo strašno i neprihvatljivo je da on mora otići zbog toga što bi ga netko mogao prebiti. Nezamislivo u 21. stoljeću, a prijetili su i meni. Igrači su se borili, bilo je nekih dobrih trenutaka, ali i nesretnih utakmica kao protiv Dinama i Rijeke. Vučević je radio dobro i odgovorno - organizirao je drugu momčad, skaut službu, započeo je suradnja s Kineziološkim fakultetom. Goran Vučević je za sada na mjestu sportskog direktora i do ponedjeljka je na odmoru.

Komentirao je i učestale promjene trenera.

- Podsjećam da smo imali trenera 22 mjeseca, najduže posljednjih godina. Onda je Tudor sam napustio klupu tri dana prije početka proljetnog dijela i tu su krenuli svi problemi. Samo je Poklepović smijenjen, Vučević je otišao zbog prijetnji, a Tudor svojom voljom. Smjena je bila samo jedna.

Što očekuje do kraja sezone?

- Ima još sedam kola, neka daju podršku svi. Još uvijek smo u boljoj poziciji nego ostali i zato molim medije i navijače da daju podršku da izvučemo klub iz ove situacije i rezultatske krize - rekao je predsjednik pa nastavio:

- Vukas je sada trener Hajduka, a kasnije ćemo sve vidjeti. Moram raditi kao da ću ovdje ostati, ne daj Bože, sljedećih sto godina... - zaključio je Brbić

Vaša reakcija na temu