Budimpešta: Splitski veterani osvojili srebro na svjetskom prvenstvu u vaterpolu

Budimpešta: Splitski veterani osvojili srebro na svjetskom prvenstvu u vaterpolu

'Veteran 70' je osnovan 1970. godine od strane igrača sva tri splitska vaterpolo kluba

Splitski klub 'Veteran 70' osvojio je srebro na svjetskom vaterpolo prvenstvu za veterane u Budimpešti. Golom tri sekunde prije kraja utakmice splitski veterani su izgubili zlato. U finalnoj utakmici na glavnom bazenu, pred punim gledalištem, 'Veteran 70' je izgubio 8:7 od mađarskog YBL Octupus.

- Borili smo se protiv pravog protivnika koji je na kraju bio spretniji i sretniji. Čestitam mojoj ekipi, dali smo sve od sebe i srebro je dobar rezultat - rekao je kapetan Božidar Plazonić

- Ovaj rezultat je zaista poseban jer smo cijeli turnir odigrali sa samo dvije zamjene i dolazak Adriana Ježine na završnicu turnira smo jedva dočekali - dodao je Branko Bjelanović, koji je bio u ulozi trenera igrača.

'Veteran 70' je nastupio u kategoriji +45 u sastavu Branko Mozara, Mladen Hraste, Adrian Ježina, Deni Marinković, Siniša Duhović, Dejan Savičević, Božidar Plazonić, Albert Pavlović, Albert Nardelli, Neno Šarić i Branko Bjelanović. Za mađarsku ekipu YBL Octopus je nastupilo nekoliko bivših reprezentativaca i osvajača svjetskih i olimpijskih odličja.

U borbi za broncu brazilski 'AMPA' iz Rija je pobijedio moldavski 'Imperial' s 10:8.

U grupnom dijelu natjecanja 'Veteran 70' je očekivano osvojio prvo mjesto pobijedivši finski 'Helsingfors', čileanski 'Stadio' i ruski 'St. Petersburg'. U četvrtfinalu u atraktivnoj i napetoj utakmici 'Veteran 70' je pobijedio rusku ekipu 'Baltic Masters' sa 6:4, a u polufinalu lakše od očekivanog i tradicionalno neugodni 'Imperial' iz Moldavije s 19:8. 

Svjetsko veteransko vaterpolo prvenstvo se odigralo se u mađarskom hramu vaterpola u Budimpešti, na istom bazenu gdje su naši seniorski reprezentativci osvojili zlato prije dva tjedna. Na vaterpolo turniru sudjelovalo je 120 ekipa iz cijelog svijeta i bilo je izuzetno dobro posjećeno.

'Veteran 70' je osnovan 1970. godine od strane igrača sva tri splitska vaterpolo kluba. Klub ima vrlo uspješnu povijest i njegove boje su branili brojni poznati splitski vaterpolisti, osvajači najsjajnijih reprezentativnih i klupskih odličja. Predsjednik kluba je proslavljeni reprezentativni vaterpolo vratar i dugogodišnji vaterpolo aktivist Zoran Kačić, dok je dopredsjednik i neumorna radilica ove generacije 'Veterana 70' Siniša Duhović.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare