Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com Carrillo: Ako se protiv Brondbyja pametno postavimo, mi smo favoriti!

Carrillo: Ako se protiv Brondbyja pametno postavimo, mi smo favoriti!

Najbitnije je da momci koji će igrati imaju vjeru u prolaz, to je ideja koju imam i na njoj ćemo raditi 180 minuta. Možda i više...

Nogometaši Hajduka će u četvrtak od 20 sati gostovati kod Brondbyja u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Ova utakmica dolazi nakon neugodnog remija protiv Intera iz Zaprešića...

- Nema noviteta što se tiče ozljeda, sve je kao što je bilo i dosad. Trebali smo pobijediti i kada to nismo učinili dolaze pitanja. Moj posao je da analiziram greške i da napredujemo. Već nas prekosutra čeka dvoboj protiv neugodnog protivnika - kazao je trener 'bijelih' Joan Carrillo.

Carrillo je do detalja analizirao protivnika...

- Sedam utakmica kući, izgubili su i dobili po tri utakmice, dok su jednom remizirali. U zadnjih sedam utakmica primili su osam gol golova. Igraju vertikalno, protiv Finaca su imali manji posjed lopte, ali su Finci imali samo jedan udarac u gol, a s druge strane ih je Brondby imao 26. Posjed lopte je u drugoj utakmici bio još veći na strani Finaca, a opet je Brondby imao veći broj udaraca na gol - kazao je strateg Hajduka, pa nastavio:

- Kada oduzmu loptu, jako su opasni, Pukki je bitan u kaznenom prostoru. Njega znam još iz Španjolske. Neke njihove igrače znam i iz Mađarske. Oni su strateški jako dobri. Njihov trener je Nijemac, ali svaku utakmicu se mijenjaju. Uvijek ovakve utakmice traju 180 minuta, moramo biti pametni. Brondby je drugačija momčad od Levskog, ali ako se pametno postavimo mislim da smo favoriti.

Carrillo je optimist...

- U cijeloj priči je bitno kako diše momčad, trebamo vidjeti gdje su naše šanse i prilike. Najviše iz razloga što oni igraju na naše pogreške. Loptu trebamo držati, jer ako ne bude tako moramo se braniti, a mi to baš ne znamo. Moramo osjetiti gdje nam lopta treba biti, a gdje ne - kazao je Španjolac, pa nastavio:

- Mi moramo paziti, utakmica traje 180 minuta. Mi smo Hajduk. Najbitnije je da momci koji će igrati imaju vjeru u prolaz, to je ideja koju imam i na njoj ćemo raditi 180 minuta. Možda i više. Bilo bi idealno pobijediti obje utakmice, ali bit će komplicirano. Nije tek tako pobijediti sa 4:0, na primjer. Ako napravimo sve što smo željeli ići ćemo dalje.

Upitan je da li razmišlja o mijenjanju izvođača slobodnih udaraca, koje sada većinom izvodi Radošević...

- Razmišljam o svemu, radili smo više na strategiji. Kada dođe do prekida, ako je igrač uvjeren da će dobro izvesti slobodnjak, onda mu vjerujemo svi. To znači biti momčad, ako zabijemo, bit ćemo zaslužni svi zajedno, a baš tako da i ne zabijemo.

Još se na koncu jednom osvrnuo na Dance...

- Brondby igra po dubini, a ne po stranama. S desne strane imaju brzog beka, a znamo i podatak da 65 posto pogodaka postižu nakon centaršuta. Opasni su iz tih situacija. Oni su u toj igri dominantni. Oni imaju jasnu viziju i igrat će protiv nas kao protiv bilo koje druge momčad, ali znamo gdje su slabi i koje su naše kvalitete.

Vaša reakcija na temu