Foto: Joško Šupić Červar: Htjeli smo Duvnjaka mijenjati, ali bila je velika galama, ne čuju igrači povike s klupe

Červar: Htjeli smo Duvnjaka mijenjati, ali bila je velika galama, ne čuju igrači povike s klupe

Ovo je tek prva stepenica, ne smijemo biti euforični

Lino Červar, izbornik Hrvatske ovako je prokomentirao pobjedu nad Srbijom.

- Treba čestitati našim igračima na dobroj utakmici. Također, moram pohvaliti publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske; hvala Splitu, hvala Dalmaciji na fantastičnoj podršci. Bila je to jedna lijepa rukometna predstava, dobra promocija zahvaljujući protivniku koji je pružio vrlo dobru igru, poglavito u prvom dijelu. Čestitam reprezentaciji Srbije na dobrom držanju, fair playu. Glavna karakteristika utakmice je bila naša obrana i tranzicija. Znali smo da će oni igrati disciplinirano, mi smo prihvatili to. Šteta što je tu lijepu utakmicu pokvarila ozljeda Duvnjaka, izgleda da je u pitanju list, nije nam drago - rekao je Červar, a onda se dotakao Islanda.

- Za dva dana igramo s Islandom koji je danas odigrao jako dobru utakmicu. Ovo je tek prva stepenica, ne smijemo biti euforični, moramo se smiriti i pripremiti za Island.

Je li vas iznenadila pobjeda Islanda?

- Moram reći da je, mislim da je jedan od razloga što su dosta puta igrali međusobno, uvijek je Švedska slavila. Iznenađujući je to rezultat za sve, ali za onog tko je gledao utakmicu nije.

U kakvom je stanju Duvnjak?

- Mora se napraviti snimka da vidimo što će biti, povreda je, vidjet ćemo koje razine. Htjeli smo ga mijenjati, ali bila je velika galama. Ne čuju igrači povike s klupe. Baš smo pričali o tome, valjda je tako moralo biti - zaključio je Červar.

Potom je riječ dobio Jovica Cvetković, izbornik Srbije.

- Htio bih čestitati Hrvatskoj na pobjedi, publici koja je došla u velikom broju na navijanju, mojoj ekipi na angažmanu. Pokušali smo parirati, to je bilo dobro 20 minuta. Odigrali smo korektno, imali smo problem u obrani, malo obrana golmana, ali ne krivim ih, to su mladi golmani. Zaboravljamo ovo danas, okrećemo se Švedskoj - rekao je Cvetković, a onda ga je sustiglo pitanje o atmosferi, kako se osjećao...

- Bilo je divno igrati u ovakvoj atmosferi, publika je davala podršku svojoj reprezentaciji. Bilo je sve OK, prava muška utakmica, možda i previše razlike s obzirom na sve što smo dali. Mi smo se pripremili na svakakav rezultat, ni pobjeda ni poraz ne smiju nas odvesti u negativu. Izgubili smo, ali to je sport. Gledamo dalje, zaboravljamo ovu utakmicu, igrači nemaju razloga da mijenjaju raspoloženje.

Rekli ste da će EHF gurati Hrvatsku?

- Normalno je sasvim da domaćin ima podršku, financije su danas bitne u cijelom svijetu. Neke naše riječi ne treba shvatiti preozbiljno.

Jesu li suci danas pomogli Hrvatskoj?

- Ja ne razmišljam o sucima, ne znam jeste li mi vidjeli da sam gestikulirao. Nisam ih primijetio, ne znam kako su sudili.

Odličan u redovima Hrvatske bio je Luka Stepančić sa šest golova. 

- Bilo je jasno da sam u drugom dijelu izgubio snagu. Najbolje danas je bilo što su svi dali obol pobjedi, od prve minute. Nije bilo lako igrati, u prvih 15 minuta nisam osjećao noge, mnogima je ovo bio prvi put igrati u ovakvoj atmosferi. Nismo očekivali dobiti deset razlike, ali odradili smo sve što smo se dogovorili prije meča. Sve je bilo dobro, pobjeda je dobra za početak, ali ovo je tek start. Hvala navijačima, nadam se da će u nedjelju biti isto ovakva atmosfera - rekao je Stepančić.

Ponajbolji igrač Srbije bio je Nemanja Zelenović.

- Čestitke Hrvatskoj, igrali su jako dobro. U prvih 25 minuta smo se držali, ali Hrvatska je bila na visokom nivou. Čeka nas Švedska, danas su izgubili, ali imaju kvalitetu, odlične golmane. Moramo se skupiti i igrati puno bolje. Pokušat ćemo izvući najbolje od sebe i proći u drugu rundu - kazao je Zelenović.

Prije susreta ste se srdačno pozdravili sa Duvnjakom...

- Znam sve igrače Hrvatske, susrećem se u Bundesligi dosta njih. To je sport, igrali smo sa strašću i respektirali smo jedni druge.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare