Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čičak se žali: Uprava Hajduka je i prigodom utakmice protiv Rijeke onemogućila rad promatračima HHO-a

Čičak se žali: Uprava Hajduka je i prigodom utakmice protiv Rijeke onemogućila rad promatračima HHO-a

Dodijeljene su nam dvije ulaznice za zapadnu tribinu, što smo s obzirom na visoki stupanj rizika, morali otkloniti

HHO je u zbirnom izvješću 9. kola naveo i sljedeće:

'Nažalost, Uprava Hajduka i ovom je prilikom onemogućila rad promatračima HHO-a. U civiliziranom svijetu vrijedi načelo po kojem predstavnici nevladinih udruga koje prate sportska natjecanja imaju isti tretman kao delegati (predstavnici različitih sportskih saveza).

Nakon prošlonedjeljnog incidenta kad je uprava Hajduka spriječila ulazak promatrača HHO-a, uputili smo 15. rujna 2017., u skladu s praksom uvriježenom u odnosu s drugim klubovima, mail u kojem tražimo ulaznice na mjestima prikladnim za naše promatrače. Ukoliko nam ne mogu iste omogućiti da nas o tome izvijeste na vrijeme. Posebno su upozoreni da predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak kao stopostotni invalid i njegov pratitelj, imaju pravo na poseban tretman (ne mogu se penjati visoko na tribine).

Uprava Hajduka je e-mailom odgovorila da su ulaznice osigurane u skladu s našim zahtjevom te su nam poslali presliku dokumenta. Prilikom dolaska na portu stadiona rečeno nam je da karata uopće nema. Nakon brojnih 'razgovora i konzultacija' dodijeljene su nam dvije ulaznice za zapadnu tribinu, što smo s obzirom na visoki stupanj rizika, morali otkloniti te su promatrači napustili stadion.'

Još su zapisali:  

'Utakmica 9. kola  HT prve lige između HNK Hajduk i HNK Rijeka odigrana je 17. rujna 2017. na stadionu Poljud u Splitu u 17.00 sati pred oko 18.000 gledatelja od kojih 5.000 pripadnika navijačke skupine Torcida (HNK Hajduk), te 70-tak pripadnika navijačke skupina Armada (HNK Rijeka). Preostale navijače Armade, njih oko 100, priveli su pripadnici MUP-a zbog fizičkog sukoba između pripadnika Torcide i Armade na izlasku s autoputa u Dugopolju pokraj Splita. Još najmanje 100-tinjak navijača Armade policija je zadržala na izlasku iz Splita i nije ih pustila u grad...'

U potpisu je Ivan Zvonimir Čičak.


Vaša reakcija na temu