Član Marjana Paško Božić primio nagradu Dražen Petrović

Član Marjana Paško Božić primio nagradu Dražen Petrović

Ovo je čak osmo veliko državno odlikovanje za splitski taewondo klub

U Muzeju Dražena Petrovića u Zagrebu održana je svečana dodjela nagrada najuspješnijim mladim sportašima u Hrvatskoj za 2016. godinu. Među laureatima je bio i član splitskog taewondo kluba Marjan Paško Božić koji je dobio priznanje za najveću nadu hrvatskog sporta. Kolika je čast primit ovu nagradu dovoljno govori podatak da je među uzvanicima bio pregršt velikih sportaša i osvajača najsjajnijih olimpijskih odličja. Vrijedi spomenuti da su Pašku zapljeskali Janica Kostelić, Dubravko Šimenc, Damir Martin, Josip Glasnović, Goran Šprem, Igor Boraska, Mario Možnik, Danira Nakić, ali i visoki uzvanici poput Zlatka Mateše, Milana Bandića te kao domaćin Biserka Petrović.

Podsjetimo, Paško Božić dobitnik je nagrade Dražen Petrović koju mu je dodijelio odbor od 13 članova na čijem je čelu Damir Martin, a u komisiji još nekoliko proslavljenih sportaša i osvajača olimpijske medalje poput Snježane Pejčić, Dubravka Šimenca, Martine Zubčić... , a titula mu je pripala zbog iznimnog ostvarenja u 2016. godini na europskom kadetskom prvenstvu gdje je osvojio brončano odličje u kategoriji do 65 kilograma. 

Ukupno je ovo čak osma velika nagrada za sportaše splitskog taekwondo kluba Marjan na razini Hrvatske. 

Ana Zaninović je proglašena najboljom sportašicom Hrvatske u izboru HOO-a 2011. godine čime je stala uz bok Janici Kostelić, Blanki Vlašić ili Sandri Perković, a dobitnica je i državnih odlikovanja od predsjednika RH Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara kao i Vlade RH državnom nagradom za šport Franjo Bučar.

Lucija Zaninović također ima tri velike nagrade, pored Reda Danice i nagrade Franjo Bučar Lucija je od predsjednika RH odlikovana i Redom hrvatskog pletera. 

Ivana Babić je 2014. godine postala svjetska juniorska prvakinja i olimpijska pobjednica mladih, a za ta dva uspjeha dobitnica je nagrade Dražen Petrović za najuspješniju mladu sportašicu Hrvatske.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare