Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN POSLIJE Tonći Mujan: Osjećam se kao svojedobno Da Silva nakon utakmice Arsenala i Celtica

DAN POSLIJE Tonći Mujan: Osjećam se kao svojedobno Da Silva nakon utakmice Arsenala i Celtica

Protiv Dinama ćemo dati sve od sebe i sigurno pristupom nećemo razočarati nikoga na stadionu

Tonći Mujan je nakon utakmice sa Zagrebom bio glavna meta mnogih koji ne vjeruju da je bilo kontakta između njega i Mudražije. Upitali smo ga je li pratio napise po društvenim mrežama...

- Prijatelji su mi javljali da se svašta piše, no nije me to nimalo poremetilo. Svatko tko je ikada igrao nogomet zna da te pri punom sprintu svaki dodir može izbaciti iz ravnoteže, pogotovo s leđa, kad ne očekuješ, a ja ostajem pri svemu što sam rekao nakon utakmice - kazao nam je Mujan.

Mudražija je iste večeri izjavio da je bio kontakt, ali da se radilo samo o par milimetara, ujutro se predomislio, pa tvrdi da nije bilo ništa. Što Mujan kaže na snimku?

- Najprije mi padne napamet slučaj Eduarda da Silve s utakmice Arsenala i Celtica, kada su ga svi optužili za simuliranje, što se po snimci i činilo. A onda je neka mala kamera iz drugog kuta pokazala da je kontakt postojao.


Ta sporna situacija dobro je došla svima koji žele banalizirati Dinamovu vladavinu domaćim nogometom i brojne odluke dosuđene u njihovu korist.

- Nije moje da to komentiram, nego da dam najbolje od sebe na terenu. Prva nova prilika je već u Kupu, gdje vjerujem da će momčad odigrati najbolju utakmicu u nastavku prvenstva.

Hajduk nije krenuo u drugi dio sezone kako se očekivalo...

- Ostali smo bez četiri prava igrača u prijelaznom roku, ali ja vjerujem da ćemo se dignuti. Slažem se da smo mogli i bezbolnije do pobjede u prošloj utakmici, imali smo brojne prilike, ali nismo bili precizni. Često nam je nedostajao i zadnji pas, ima tu dosta prostora za napredak.

Pisali smo već da je Mujan praktički bio na vratima posudbe nakon priprema u Turskoj, a sada je već dvije utakmice član prve jedanaestorice... Je li ga iznenadilo što ga je trener Burić uvrstio u početnu postavu?

- Ne, nije me iznenadilo. Na posudbu mi se nije išlo jer sam znao da dobro radim i da za mene ima mjesta u ovoj momčadi. Smatralo se da bih možda kontinuitet nastupa prije mogao ostvariti u Šibeniku, ali odlučio sam raditi još žešće i pokušati se dokazati na Poljudu.

Mujana se pamti još iz vremena dok je Pašalić igrao za prvu momčad. Pogodio je gredu protiv Dile Gori, a onda je dolaskom Bukve vraćen u juniore. Sad je to prošlost na koju se Tonći ne voli vraćati...

- S Mariom Pašalićem se i danas često čujem i stalno mi daje podršku. Ostali smo jako dobri on, ja, Zvonimir Milić, Kušeta, kojemu ovom prigodom čestitam na golu u Italiji, te Klapan, koji je nastupao za Celje.

Zanimljiva je priča s njim i Pjacom. Isto su godište, a u U-17 reprezentaciji Mujan je bio prvi izbor za lijevo krilo...

- Pjaca je danas možda i najopasniji igrač Dinama. Mislim da je kroz kontinuitet nastupa u Dinamu dobio samopouzdanje i izrastao u pravog igrača. Ja se, pak, trenutno fizički odlično osjećam, zadovoljan sam kako zatvaram u obrani, ali i svjestan sam da mogu još bolje u napadu, gdje mi je forte igra 'jedan na jedan' i utrčavanje u prostor.

O Dinamu je kazao da će tek imati analizu s trenerom Burićem...

- Mogu samo reći da ćemo igrati kompaktno i odgovorno, te da trener vjeruje u nas i podržava nas.

Mujan nam je otkrio još da trenutno čita biografiju Erica Cantone, i to na engleskom jeziku ('kad nešto ne razumijem, otvorim google', kaže), te za kraj poručuje:

- Vjerujem da ćemo uz podršku navijača ostvariti pozitivan rezultat u prvoj utakmici protiv Dinama. Jedino što mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe, te da pristupom nećemo razočarati nikoga tko dođe na stadion.

Vaša reakcija na temu