Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANCI NAKON PORAZA: Brondby muku muči s lijevim bokom, a navijači se pitaju koliko im šansi treba da bi zabili

DANCI NAKON PORAZA: Brondby muku muči s lijevim bokom, a navijači se pitaju koliko im šansi treba da bi zabili

Danac Crone se jučer nije iskazao jednako kao ni Slovenac Sikošek koji je dobio priliku u uzvratnom dvoboju protiv finskog VPS-a

Brondby je proteklog vikenda odigrao sličnu utakmicu kao i Hajduk u Zaprešiću. Na gostovanju kod Nordsjaellanda poraženi su sa 3:2, no u prvom dijelu imali su potpunu kontrolu te je jedan gol prednosti na odmoru bio premalena zaliha. U prvom poluvremenu uputili su čak deset udaraca (domaći samo jedan!), no tek su u 45. minuti preko finskog reprezentativnog napadača Pukkija stigli do prednosti.

U drugom dijelu potpuno nova slika, domaći su se razmahali, a igrači Brondbyja dosta su griješili, pogotovo u defenzivnom dijelu. Nakon susreta razočarani navijači na društvenim su mrežama kritizirali lošu realizaciju i pitali se koliko je šansi potrebno kreirati da bi Brondby zabio. Velika su očekivanja navijača ove sezone, a ona su se dodatno podgrijala nakon što su u prvom kolu sa 4:0 svladali Midtjylland. 

Najveća boljka Brondbyja je na lijevoj strani. Oba pogotka Nordsjaellanda pala su nakon prodora po lijevoj strani Brondbyjeve obrane gdje je jučer igrao Crone. No, nije se iskazao, baš kao ni Slovenac Sikošek koji je dobio priliku u uzvratnom dvoboju drugog pretkola protiv finskog VPS-a. Čini se da nije samo Joan Carrillo na mukama radi lijeve strane, istu brigu muči i Alexander Zorniger na klupi danske momčadi. Upravo je Nijemac nakon susreta upitan od strane novinara kako komentira mnogo pogrešaka u drugom dijelu, a pogotovo ima li rješenje za lijevu stranu Brondbyjeve obrane.

- Mi djelujemo kao momčad, i kad pobjeđujemo i kad gubimo. Nikad ne ističem pojedince, mislim da za greške koje su se dogodile u drugom dijelu svi snose krivicu. Moramo raditi na tim stvarima, ali nisam zabrinut - rekao je Zorniger koji je protiv Nordsjaellanda prvi put u početni sastav uvrstio veznjaka Christensena koji je pristigao iz Fulhama.

U debiju je postigao i pogodak koji je donio privremeno izjednačenje, a osim toga svidio se sa nekoliko dopadljivih poteza. Priliku je u posljednjih 15 minuta dobio i njemački branič Jung koji je stigao na posudbu iz RB Leipziga. U 65. minuti iz igre je izašao Mukhtar, no prve vijesti kažu da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi. Protiv Hajduka je sigurno da neće biti češkog napadača Klimenta koji je protiv VPS-a dobio crveni karton. Prema svemu sudeći njegova bi zamjena trebao biti Poljak Wilczek

Vaša reakcija na temu