Foto: Joško Šupić DERBI NA GRIPAMA: Split Tommyju treba pobjeda protiv Futsal Dinama za preuzimanje prvog mjesta

DERBI NA GRIPAMA: Split Tommyju treba pobjeda protiv Futsal Dinama za preuzimanje prvog mjesta

U redovima splitskog kluba ova je utakmica označena kao najvažnija utakmica drugog dijela sezone

Ovoga petka u 20 sati u maloj dvorani na Gripama, FC Split Tommy dočekuje lidera prvenstva - zagrebački Futsal Dinamo.

Početkom sezone, obzirom na pobjedu Split Tommyja nad Futsal Dinamom usred Zagreba, malo tko se mogao nadati da će upravo ova utakmica biti najveći derbi hrvatskog futsala, odnosno, da će Futsal Dinamo takvom lakoćom preuzeti primat u metropoli. Dakle, u tom periodu dogodio se krah dosadašnjeg najvećeg rivala Nacionala, a drugi, kudikamo poznatiji zagrebački klubovi, Uspinjača i Alumnus tavore u donjem dijelu prvenstvene tablice i čekaju bolja vremena.

Futsal Dinamo kao projekt navijača za sada gura dobro, dapače i više nego dobro. Deset pobjeda uz samo jedan poraz od splitske momčadi u prvom dijelu sezone vinuo ih je u nebo. Samopouzdanja im sigurno ne nedostaje i u Split dolaze s namjerom da zadrže prvu poziciju na tablici. To im osim pobjede osigurava i remi jer imaju dva boda više od Splićana. Zbog tri žuta kartona u ovoj utakmici neće moći računati na Kristijana Grbešu i Matiju Đulvata.

U redovima splitskog kluba ova je utakmica označena kao najvažnija utakmica drugog dijela sezone, stoga nema nikakve sumnje da će splitska momčad dati sve od sebe da osvoji sva tri boda i preuzme lidersku poziciju u prvenstvu. Velika je želja, a i motiv, da Gripe i dalje ostanu neosvojiva tvrđava za svakoga gosta namjernika koji stigne u naš grad. Osim Mare Đuraša i Žarka Luketina koji nedostaju zbog ozljeda, svi drugi igrači su spremni.

Za utakmicu vlada veliki interes pa je izgledno da će mala dvorana biti pretijesna. Oni koji ne uspiju doći do vrijednoga papirića derbi mogu pogledati uživo na HNTV-u.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare