Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Despotović nakon pobjede: Teklić je fenomenalan igrač, već sljedeću utakmicu će igrati puno više

Despotović nakon pobjede: Teklić je fenomenalan igrač, već sljedeću utakmicu će igrati puno više

Druga momčad Hajduka slavila je na Poljudu protiv Međimurja

Hajduk II stigao je do treće uzastopne pobjede. Međimurje je na poluvremenu imalo prednost 1:0, no u nastavku su Špikić i Prtajin zabili za preokret. Zadovoljan je bio i trener druge momčadi 'bijelih' Mario Despotović.

- Prta (Prtajin nap.a) je opet zabio, super. Dečko jako dobro trenira, nagradio ga je gol. Međimurje je odigralo jako dobru utakmicu. Gledao sam ih već i prije, mislim da njihov trener jako dobro to vodi. Igraju lijep nogomet. Prvo poluvrijeme nismo bili dobri u fazi obrane. Nakon razgovora u svlačionici na poluvremenu bili smo puno bolji, kreirali smo dosta šansi i na kraju zasluženo pobijedili. Međimurje je imalo puno šansi, drago mi je da naš mladi vratar Sentić koji je debitirao jako dobro reagirao u tim situacijama - rekao je Despotović, a zatim se dotakao uloge Ivana Prtajina koji je zabio četiri pogotka u posljednjih pet susreta.

Je li to dovoljno da idući susret krene od početka?

- Zaslužilo je jako puno njih. Najteže mi je sastaviti momčad. Jako puno razgovaram s igračima, svi treniraju jako dobro. Svi moraju biti strpljivi, dobro trenirati i bit će prilike za svih.

Teklić je u igru ušao tek pet minuta prije kraja...

- Fenomenalan igrač. Nadograđuje se iz dana u dan. S njim jako puno razgovaramo, već sljedeću utakmicu će igrati puno više. Imamo jako puno mladih igrača, to je bogatstvo ovog kluba. Mi samo nastojimo da ih pažljivo razvijamo.

U petak igrate u gostima kod Hrvatskog Dragovoljca. Za vikend su juniori gosti Dinama, a prva momčad ide na noge Gorici. Hoće li biti rošada?

- Bit će dogovora. Kako sa trenerom Siksom, tako i sa trenerom Tolićem. Komunikacija je super, svi zajedno radimo i pokušavamo izvući maksimum. Igrači su svjesni toga i jako dobro treniraju, moram ih pohvaliti. Mislim da će i ovaj vikend za nas biti jako uspješan - zaključio je Despotović.

Trener Međimurja Matija Kristić realno je rezonirao poraz na Poljudu.

- Hajduk je imao više od igre tijekom cijelog susreta. Naš je plan bio da budemo čvrsti u bloku i da pokušavamo zaprijetiti iz kontri. Zabili smo pogodak, imali još nekoliko jako dobrih izlazaka gdje nam je nedostajalo spretnosti. Kako je utakmica išla kraju Hajduk je pojačao pritisak, zabio nam gol. Nije nas zadovoljio jedan bod, željeli smo sva tri i na kraju smo iz jedne dekoncentracije primili drugi gol. Zato i jesmo tu gdje jesmo.  Ne realiziramo prigode koje stvorimo, a vidjeli ste i sami kakve smo golove u stanju primiti - rekao je Kristić koji nije napravio nijednu izmjenu.

- Imali smo dvojicu igrača sa tri žuta kartona, jedan nam je ozlijeđen. Moja procjena je bila da držim dečke koji su počeli da pokušamo privesti utakmicu kraju.

Vaša reakcija na temu