DICA ZADRA: Prepoznajete li dječake koji su davno igrali turnir za prvaka Hrvatske?

DICA ZADRA: Prepoznajete li dječake koji su davno igrali turnir za prvaka Hrvatske?

Bila je to sjajna generacija Zadra

- Ovu fotografiju nema nitko - rekao nam je Danilo Paunović, danas trener u Arbanasima, a nekada član mlade momčadi Zadra, generacije 1984/85, za koju su igrali Danijel Subašić i Luka Modrić...

- Luka je taj najsitniji pored drugog vratara. Bilo je to prije nego što je otišao u Hajduka na probu. Sad vam je jasnije odakle ona priča s Poljuda 'mali je presitan...', bio je za glavu niži od svih - ispričao nam je Paunović.

Koliko se on sjeća, ova je fotografija snimljena u prigodi završnice za prvaka Hrvatske u Osijeku...

- Bili smo sjajna generacija, ali prvo mjesto je osvojio Dinamo, kojega je predvodio Niko Kranjčar - pamti Paunović.


Kako život piše romane, tako je dinamovac Kranjčar na kraju postao prva zvijezda Hajdukova osvajanja titule 2005. godine, a Modrić, koji je kao dijete žarko želio navući bijeli dres, karijeru je napravio preko Dinama.

Paunović se tada stalno družio s junakom prolaza protiv Danske Subašićem, a još jednom nam je potvrdio istinitost priče kako se Danijel htio ostaviti nogometa.

- U prvoj kadetskoj godini su ga stavili za trećeg vratara. Nagovarao sam ga da nastavi, govoreći mu da je bolji od ostalih. Nakon nekog vremena ga je moj otac Miodrag stavio za prvog vratara juniora, nakon čega više nije ni pomišljao na odlazak iz nogometa. Bilo je i poslije uspona i padova, a iz današnje perspektive se može reći da je do kraja realizirao svoj talent.

Paunović nam je otkrio još jednu zanimljivost - do Modrića je na fotografiji Mario Grgurović koji je također bio jako talentiran i kao dječak je iz Zadra prešao u Hajduk, te za seniore upisao 57 nastupa i zabio 5 golova.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare