Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Dina Levačić uoči pothvata na otočju Molokai: Prije je bio strah od morskih pasa, sada to više nije slučaj

Dina Levačić uoči pothvata na otočju Molokai: Prije je bio strah od morskih pasa, sada to više nije slučaj

Sada me brinu meduze koje nisu baš miroljubive kao ove naše

Dina Levačić na pragu je novog pothvata. Pred njom je misija Havaji na otočju Molokai. Misija koju će odraditi u intervalu od 25. do 30. kolovoza, ovisno o vremenskim (ne)prilikama. Pred Dinom i obitelji Levačić je put dug 30 sati, a plivanja nešto manje. Oko 17 sati. 

- Čekaju me zahtjevna 42 kilometra, tamo su uvijek valovi, ocean, bogati životinjski svijet. Nadam se da će i struje biti milostive. Prije je bio strah od morskih pasa, sada to više nije slučaj. Sada me brinu meduze koje nisu baš miroljubive kao ove naše.

Kakva je priprema za ovakav pothvat?

- To su godine treninga. Kad je faks plivam osam do deset kilometara dnevno, a kada su praznici između 15 i 20. U zadnje vrijeme sam išla plivati po noći kako bi se psihički pripremila za ono što me čeka - spremna je Dina kojoj podršku pruža i Splitsko-dalmatinska županija.

- Svako to plivanje predstavlja podvig. Županija će kao i do sada pokušati financijski pomoći - rekao je Petar Škovrlj.

Pročelnik službe za društvene djelatnosti Mate Omazić.

- Ovdje smo da bi dali podršku u ostvarenju velikog podviga. Znam da je velika želja velikih sedam, ovo je treći. Kao čovjek iz sporta, bio sam trkač, znam koliko je to teško, nadamo se što prije dobrim vijestima.

Vaša reakcija na temu