Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dalmatinski portal Dino Mikanović: 'Desetka' Mukhtar i napadač Pukki su najbolji igrači Brondbyja, a Ohandza bi mogao stvoriti puno problema njihovim sporim braničima

Dino Mikanović: 'Desetka' Mukhtar i napadač Pukki su najbolji igrači Brondbyja, a Ohandza bi mogao stvoriti puno problema njihovim sporim braničima

Danci su uložili previše i ne smiju ispasti iz Europe već u ovoj fazi natjecanja

Nekadašnji igrač Hajduka Dino Mikanović krenuo je u treću sezonu u dresu danskog Aarhusa. Osječanin iz bliza prati sve ono što se događa u taboru Brondbyja, Hajdukovog protivnika u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Midtjyllanda u prvom kolu, Brondby je poražen od Nordsjaellanda rezultatom 3:2...

- Vjerujte, ni oni sami ne znaju što ih je snašlo u toj utakmici. Brondby je u prvom poluvremenu imao bar šest zicera, a onda im se dogodio nekakav naivno primljeni pogodak u posljednjoj minuti susreta i izgubili su. Jednostavno, promašili su sve što su mogli promašiti.

Mikanović ne dvoji koje su dvije najjače figure u momčadi Brondbyja.

- To su svakako 'desetka' Mukhtar i napadač Pukki. Oni su najbolji igrači. Međutim, Brondby je predobra momčad da bi se sve fokusiralo na njih. Uz to, iza njih je jak prijelazni rok - kazao je Mikanović, pa istaknuo:

- Doveli su lijevog beka Junga iz Red Bull Leipziga, zatim zadnjeg veznog Tibblinga iz nizozemskog Groningena i još jednog veznjaka Tiggena iz Fulhama. Nisu to bilo kakva pojačanja, keširali su i do milijun i pol eura za te igrače. Baš sam razgovarao s mojim pomoćnim trenerom iz Aarhusa, koji je u kontaktu s nekim ljudima iz Brondbyja. On kaže da im se loše piše ako ispadnu u trećem pretkolu. Jednostavno, uložili su previše i ne smiju ispasti iz Europe već u ovoj fazi natjecanja.

Mikanovića smo uhvatili baš kada je čekao trajekt za Kopenhagen, gdje odlazi zajedno s curom gledati utakmicu Hajduka i Brondbyja?

- Baš se veselim, takva prilika se nikako ne propušta. U glavnom gradu će me dočekati naš Bartolec, koji igra za Nordsjaelland - kazao je Mikanović, pa dodao:

- Ne propuštam nijednu utakmicu Hajduka na TV-u, igraju dobro, možda malo preriskantno, ali takva je igra i Brondbyja. S tim da su stoperi, pa i kompletna zadnja linija Brondbyja baš spori i mislim da Hajduk s brzim Ohandzom može raditi puno problema već sutra.

Njegovo ime se spominjalo u kontekstu dolaska u Hajduk, problem je bio prevelika odšteta.

- Mislim da je to završena priča, svote su stvarno bile previsoko postavljene, ne samo prema Hajduku nego i prema drugim klubovima koji su bili zainteresirani dati i do 700 tisuća eura. Sada sam ovdje, koncentriran sam isključio na svoje igre, u prvenstvo smo ušli s porazom i pobjedom. Vidjet ćemo, ugovor mi traje još dvije godine...

Vaša reakcija na temu