Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DRUGA STRANA MEDALJE Splitski odvjetnik Davor Radić: Obitelj Hasić nije prevarila Dinamo!

DRUGA STRANA MEDALJE Splitski odvjetnik Davor Radić: Obitelj Hasić nije prevarila Dinamo!

Kodžoman i Vlak su poslali dopise u kojima upozoravaju igrača na kršenje klupskih pravila zbog nedolaska na treninge koji nisu ni održani

Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta predsjednika Dinama nakon što je, po službenoj verziji, tako odlučio Izvršni odbor Dinama. Neslužbeno, a o čemu su mediji već pisali, posljedica je to nezadovoljstva Zdravka Mamića, a razlog je što je Dinamo olako izgubio velikog talenta Ajdina Hasića.

O cijelom slučaju smo popričali sa splitskim odvjetnikom Davorom Radićem, koji zastupa mladog Hasića.

Ima li veze odlazak Svetine iz Dinama s Hasićevim slučajem?

- Zaista ne bih posebno ulazio u poslovne odluke kluba za koji je gospodin Svetina radio, međutim moram naglasiti jednu stvar u pogledu slučaja Hasić, a to je da nije točno, kako se to piše posljednjih tjedana u medijima, da je obitelj Hasić prevarila GNK Dinamo. Jedina i prava istina jest da su Dinamo i obitelj Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora. Ovo sve posebno iz razloga što svaki dan u medijima izlaze raznorazne netočne informacije koje pri tom stvaraju potpuno drugačiju sliku o obiteljo Hasić.

Nije li Dinamo dao igraču na potpis novi ugovor?

- Uopće je bespredmetno o tome razgovarati jer su se u konkretnom slučaju stranke (GNK Dinamo i obitelj Hasić) dogovorile o raskidu ugovora dok se nikada nisu dogovorile o nikakvom novom ugovoru. To u Dinamu jako dobro znaju jer ako se vratite u povijest onda ćete lako pronaći podatak da se Dinamo htio riješiti usluga ovog igrača smatrajući da nije dovoljno perspektivan. U pogledu tog novog ugovora koji se stalno spominje u zadnje vrijeme želim napomenuti da se stranke o njemu nisu nikada dogovorile već je obitelj Hasić ustrajala u odlasku iz kluba, a slijedom čega je onda zaključen i potpisan sporazumni raskid ugovora.

Je li Dinamo pokušao kontaktirati igrača ili njegovu obitelj?

- Ma gledajte, u posljednjih tjedan dana obitelj Hasić je od GNK Dinama zaprimila dva dopisa kojim se igrača upozorava na grubo kršenje klupskih pravila i ugovornih obveza. Prvi dopis je dopis sportskog direktora Vlaka koji navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor i klupska pravila jer da nije prisustvovao na treninzima 'dana 20. i 21. studenog 2018.', a da bi potom nekoliko dana poslije toga obitelj Hasić dobila i dopis predsjednika uprave Kodžomana koji također navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor klupska pravila jer da nije bio na treninzima kluba 'dana 22., 24. i 25. studenog 2018. godine'. Pa sad mi recite molim vas kako igrač može prekršiti odredbe ugovora koji je prije toga sporazumno raskinut, a posebice kako može prekršiti pravila kluba u vidu njegovog nedolaska na treninge koji se još nisu niti održali?! Igrač Ajdin Hasić više nije igrač GNK Dinama i to je jedina i prava istina.

Vaša reakcija na temu