Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ardian Kozniku, spavaš li mirno?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ardian Kozniku, spavaš li mirno?

Ovu utakmicu posebno će pamtiti Marko Futacs, koji je još jednom pokazao koliko je raznovrstan, opasan i učinkovit u vrhu napada

Glavna priča razbijanja Intera na Poljudu (6:0) svakako je Marko Futacs, koji je postigao četiri pogotka i izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca sa 16 golova. Hajduk je samo jednom od hrvatske samostalnosti imao prvog topnika lige, bio je to Ardian Kozniku 1992. godine, kada su 'bijeli' osvojili naslov prvaka, a prije njega je iza Drugog svjetskog rata to uspjelo samo Frani Matošiću, Bernardu Vukasu, Petru Nadovezi (dva puta) i Zlatku Vujoviću.

Mađar Futacs se tako ima priliku upisati na ovu vječnu listu, gdje su rijetki našli mjesto, on je sada na 16 postignutih golova, jedan više od Hodžića i Andrijaševića, s tim da spomenuta dvojica imaju još odraditi ovo kolo protiv Osijeka, odnosno Cibalije. U svakom slučaju će biti vrlo zanimljivo vidjeti hoće li se Futacs priključiti Koznikuu i postati drugi igrač 'bijelih' koji je postao najbolji strijelac HNL-a.

Kad smo već kod Mađara, kažimo i to da mu je ovo najefikasnija sezona karijere, te da se upravo on uz Antu Ercega pokazao kao najveće ovosezonsko pojačanje 'bijelih'. Prava je šteta što je bio nespreman kada je tek došao, ali ne treba se više na to vraćati, kako je sezona išla dalje tako je rastao Futacs, te sada ima dobre izglede da na Poljud nakon 25 godina donese barem titulu najboljeg strijelca, ako je već naslov prvaka odavno izvan domašaja.

Ovdje svakako opet valja spomenuti i Ercega, koji ovoga puta nije bio strijelac, nego asistent, pa je tako namjestio po jedan pogodak Futacsu i Vlašiću.

Nikola Vlašić je posebna priča. On se toliko digao u igri da je prava šteta izgubiti ga, ali već ima toliko interesa za njega da će ga teško biti zadržati. U eteru su se već zavrtjela i neka imena velikih klubova, ali takvih upita za njega ima barem tridesetak. Sve je to za sada neslužbeno, ostaje činjenica da je Vlašić odigrao još jednu sjajnu partiju, osim što se upisao u strijelce, pokrenuo je akciju za drugi gol, centrirao za jedanaesterac, te sjajno odigrao zadnji pas Mađaru za šesti gol Hajduka.

Možda i najvažniji dio cijele ove predstave dogodio se prije samog početka, kada su uz pjesmu 'Zbog jedne ljubavi' pozdravljeni Hajdukovi pioniri, kadeti i juniori, koji su donijeli na Poljud dva pokala Kupa i prikazali vrlo dobru igru u finalima protiv Dinama. Oni su Hajdukova budućnost, vjerujemo da će mnogi od njih dobiti šansu i u prvoj ekipi, a kao zanimljivost podvlačimo da su dio tih momčadi 'bijelih' nekad bila i dva mladića koji su danas igrali za prvi sastav Intera, Petar Mikulić (2000. godište) i Frane Šiljić (1999. godište).

Kažimo još da je vrlo izvjestan ostanak sportskog direktora Marija Branca i nije baš da izričito ovisi o tome hoće li Hajduk osvojiti treće ili četvrto mjesto. Branco je još u vrijeme otkaza Marijanu Pušniku bio stavio mandat na raspolaganje, bez obzira što on nije doveo slovenskog trenera, a sada osjeća moralnu obavezu 'pokupiti prnje' s obzirom da je izjavio kako bi četvrto mjesto smatrao osobnim neuspjehom. No, klima na Poljudu je takva da ga svakako žele zadržati, a smatra se i da Joan Carrillo svakako ostaje.

Hajduk u svojim rukama drži 'sukno i škare' osvajanja trećeg mjesta uoči zadnjeg kola i Slaven Belupa, a dvoboj s Interom zaključimo činjenicom da se Hajduk na jako lijep način oprostio od ove sezone na Poljudu, te da će ovu utakmicu posebno pamtiti Marko Futacs, koji je još jednom pokazao koliko je raznovrstan, opasan i učinkovit u vrhu napada.

   

Vaša reakcija na temu