Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Balić je velemajstor, a Kiš rođeni golgeter
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Balić je velemajstor, a Kiš rođeni golgeter

Sjajnu je partiju odigrao i Vlašić, bio je prodoran, jak u duelu i opasan

Hajduk je pobijedio Stromsgodset sa 2:0 u sjajno odigranoj utakmici, gdje su oba gola postignuta na majstorski način.

Gol Andrije Balića za vodstvo bio je uistinu velemajstorski. Andrija je dragulj, majstor koji nas je već navikao na sjajne poteze, ali ovo je bilo možda i najbolje što je do sada pokazao splitskoj publici, s obzirom na važnost susreta i način kako je poentirao. Primio je Balić loptu na 25 metara od norveškog gola te odapeo kao iz topa za feštu na tribinama i veliki korak ka plasmanu u sljedeću rundu.

Pogotku je prethodila akcija u kojoj se Jefferson s pozicije zadnjeg veznog ubacio na desno krilo, primio loptu i ubacio je u šesnaesterac. Hajduk je cijelu utakmicu odigrao zrelo, pametno, ali gol za vodstvo uistinu je vrijedan divljenja i Balić definitivno zaslužuje naklon uz čestitku - bravo, majstore!

Hajdukova dalekometna paljba očitio je jako oružje ove momčadi. I Koper je potopljen nakon udaraca iz daljine, Jeffersonova direktno i Kišova iz odbijanca nakon šuta Roguljića. Ne zaboravimo ni ključan gol za plasman u Europu protiv Zagreba, koji je bio remek-djelo Nikole Vlašića... Zašto još jednom ne ponoviti da se Hajduk u Europu plasirao na krilima Vlašića i Balića, najmlađih i najboljih prvotimaca, koji su i ovom prigodom još jednom pokazali svu raskoš svog talenta. Sjajan i važan je bio i gol Caktaša iz slobodnjaka sa 30 metara protiv momčadi Sillamae Kalev...

Sjajnu je partiju kontra Norvežana odigrao i Vlašić. Bio je prodoran, jak u duelu i opasan, ali ovoga puta lopta nije direktno nakon njegovih udaraca pronašla put do mreže. No, zato je u trećoj minuti nadoknade odlično pogodio glavu Tomislava Kiša, koji je još jednom sjajno reagirao i zatresao mrežu. Moramo reći da je Kiš opet odigrao odlično u polju, a kod gola je pokazao vrhunsku napadačku reakciju.

Koliko god smo kritizirali trenera Damira Burića nakon Pule, gdje nije dobio reakciju igrača na terenu kakvu je očekivao, sada zaslužuje sve čestitke jer mu je momčad izgledala kompaktno, motivirano i na kraju ostvarila sjajnu pobjedu. Burić je mijenjao u pravo vrijeme, kao da je imao osjećaj da će mu Balić povjerenje vratiti na najbolji mogući način, a igrači s klupe opet su promijenili ritam utakmice makar stoji da je momčad od početka imala glavu i rep.

S Ohandzom u špici Hajduk ima drugu dimenziju, a jasno je da ovih 14 igrača koje smo vidjeli na terenu garantira uspješnu sezonu i ipak tu nema puno mjesta za dodatno kombiniranje, kako se ne bi ponavljale neželjene situacije iz prvenstva. Istina je da non-stop ritam umara igrače, ali nužno je i zadržati priključak u prvenstvu, pa se već dvoboj sljedeće nedjelje nameće kao imperativ. No, ima vremena za najavu tog susreta.

Iz dvoboja s Norvežanima svakako valja istaknuti izvrsnu atmosferu na tribinama, koreografiju na početku utakmice i navijanje od kojega se ježi koža. Puno puta se događalo da najbolje poluvrijeme bude odigrano prije prvog sučeva zvižduka, u onih 45 minuta pjesme uoči susreta, a da sve potom bude za zaborav. Na svu sreću ovoga puta nije tako bilo, eurogol majstora Balića još dugo će se pamtiti, a sada je na Hajduku da još jednom zrelom partijom u Norveškoj potvrdi prolaz.     

Vaša reakcija na temu