Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr / foto: Robert Matić DUPLIN OSVRT: Bravo, Futacs i Branco!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo, Futacs i Branco!

Treće mjesto nije i nikad neće biti uspjeh za Hajduk

Hajduk je u zadnjoj utakmici sezone pobijedio u gostima Slaven Belupo sa 2:1. Dvostruki strijelac za 'bijele' bio je Marko Futacs i to je ono najvažnije što je ovaj dvoboj donio. Mađar je sada na 18 postignutih golova i pravo bi se čudo trebalo dogoditi da ga Andrijašević ili Hodžić prestignu u međusobnom dvoboju. Dakle, sada je sve jasno, Ardian Kozniku je dobio nasljednika i Hajduk će prvi put nakon 1992. godine imati prvog strijelca lige.

'Bijeli' su već ranije osigurali treće mjesto, tako da ova utakmica nije imala poseban rezultatski značaj, no svejedno se može kazati da je Hajduk osvojio tri boda zahvaljujući boljoj igri u prvom dijelu, dok su u nastavku pokvarili dojam, a domaćin je stvorio čitav niz prilika.

Gledajući ukupno, Hajduk je imao jako loš jesenski dio sezone, gdje je već zadnjeg dana studenoga bilo jasno da ona ne može biti trofejna, s obzirom na ispadanje u Kupu od Splita i razvoj situacije u prvenstvu. U drugom dijelu prvenstva je ova momčad Hajduka imala lošijih partija, ali je ukupno gledajući vratila povjerenje i optimizam pred ljeto i Europu, s tim da su pobjede protiv Dinama u Maksimiru i Osijeka na Poljudu bile vrh proljetnog dijela.

No, kako to već obično biva, nakon posljednjeg sučeva zvižduka počinje nova utakmica koja može biti i ključna za Hajdukove ambicije u bližoj budućnosti. Na potezu je Mario Branco, koji će vući ključne poteze u slaganju momčadi za sljedeću sezonu.

Osim Futacsa, čestitke svakako već zaslužuje i Branco. On je produžio ugovor na još jednu godinu, ali je pritom kazao da će biti sportski direktor dok god vjeruje da je on netko tko može unaprijediti klub. Čim predsjednik ili Nadzorni odbor ne budu zadovoljni njime, otići će bez ikakvih dodatnih potraživanja od kluba. I tražio je da to bude u ugovoru.

Što reći na to nego 'bravo' i nadati se da ćemo jednako tako govoriti i nakon odrađenog prijelaznog roka. Sve je jasno, Hajduku nužno trebaju lijevi bek, stoper i zadnji vezni, a ovisno o prodaji možda će posegnuti za pojačanjima i na još kojoj poziciji. Gledali smo u Koprivnici opet Ismajlija na desnom beku, ali naš je dojam da on može puno više dati kao stoper, ima tu dosta prostora za analizu i sigurno će ljeto biti jako prometno, no dobro je što kostur momčadi ipak postoji. Od Stipice, preko Nižića, pa sve do Vlašića, Ercega i Futacsa...

Valja vidjeti što će biti s Hamzom, Savvasom i Terzievim, hoće li Hajduk ići na otkup ugovora ili pokušaj produljenja posudbe, za Ćosića se već zna da se neće ići u pokušaj otkupa, Kvesić je odigrao svoje u bijelom dresu, a postoje razmišljanja da bi se Memollu zadržalo bez obzira na dovođenje pojačanja na lijevom boku, kako bi postojala alternativa. Time bi se izbjegla situacija iz ove sezone sa suprotne strane kada se ozlijedio Juranović, pa su desni bok morali krpiti Tudor ili Ismajli, kojima to nije pozicija na kojoj se najbolje snalaze.

U svakom slučaju, imat će struka još puno posla, a mi odjavljujemo ovu sezonu rečenicom da treće mjesto nije i nikad neće biti uspjeh za Hajduk, te se nadamo da je ovo zadnja sezona u kojoj ćemo na kraju slušati navijački refren 'Ako ne postaneš novi prvak ti...'  

Vaša reakcija na temu