Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Bravo, Hajduk! Bila je ovo ljepotica sezone!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo, Hajduk! Bila je ovo ljepotica sezone!

Utakmica baca novo svjetlo na domete momčadi, što je fenomenalno saznanje pred ljeto i Europu

Hajduk je razbio, deklasirao Osijek (5:1), izravnog konkurenta za treće mjesto. Bila je ovo od prve do zadnje minute daleko najbolja, najdojmljivija partija 'bijelih', 10.000 gledatelja nije štedjelo grla i dlanove, prvotimci 'bijelih' od samog su početka igrom i zalaganjem na terenu generirali fenomenalno ozračje.

Istinski je užitak bio ovo gledati, siguran sam i da nakon 0:0 u prvom dijelu nitko na tribinama nije mogao biti nezadovoljan jer su 'bijeli' stalno napadali, izgledali svježe i odlučno, te stvorili dovoljan broj prilika, ali špina se otvorila u nastavku.

U nekom svom filmu sam zapisao 49. minutu utakmice. Ne, ništa se tada bitno nije dogodilo na terenu, ali je sa Sjevera počela pjesma 'Zbog jedne ljubavi...'. Može se komotno reći - himna novih generacija. Koliko god je puta poslušali, nikad vam ne dosadi jer stihovi su čista emocija. Torcida je punih 10 minuta stalno iznova pjevala, a sve je pojačano na najjače u 56. minuti kada je Hajduk zabio za vodstvo.

Ante Erceg je tada oteo loptu Matasu pa povukao kontranapad. Činilo se da je Futacs najbolje postavljen, ali Erceg mu je dodao loptu iza leđa, no ispalo je idealno za Tomu Bašića, koji je primio u punom trku i majstorski plasirao u mrežu. Bašić i Futacs su sjajnim sprintom istrčali kontru, ali, brate mili, nevjerojatno je koliko tijekom utakmice istrči Erceg i s kakvim žarom igra. Potpuno je zasluženo dobio 'standing ovation' pri izlasku s terena.

Iako je Hajduk i u prvom poluvremenu odigrao napadački, agresivno, te pritisnuo protivnika, prave stvari došle su u nastavku, pri čemu je bitno istaknuti da je Savvasa zamijenio Toma Bašić, koji je odigrao poluvrijeme karijere!

Bašić je već protiv Splita odigrao dojmljivu partiju, nismo zaboravili njegovu maestralnu asistenciju, ni atraktivan potez kada je škaricama pogodio gredu. Trener Carrillo je nakon Osijeka objasnio da je Savvas izašao zbog problema s mišićem, ali ispalo je najbolje moguće za Hajduk. Bašić nije igrač duela, nego fine tehnike i topovskog udarca, ali Hajduk je u 61. minuti poveo sa 2:0 baš nakon što je Toma uklizavanjem dodao loptu Futacsu, a Mađar opet potvrdio zašto ima prednost u odnosu na Ohandzu i Saida. Carrillo može biti oduševljen ofenzivnim potencijalom, Vlašić također igra na visokoj razini, trudi se, asistira, a svi skupa izgledali su fenomenalno, daleko najbolje ove sezone.

Stipica se u 78. minuti obranom zicera Vojnoviću potrudio još jednom dokazati u kakvoj je formi, Nižić je spašavao nakon jedinog kiksa Tudora u prvom dijelu, čak se i Ćosić u nastavku mogao upisati u strijelce. Za današnju utakmicu baš svi zaslužuju visoke ocjene, prvi put smo nakon dugo vremena čuli s tribina 'pet komada, to je naša nada', da bi potom stigao šut Nižića pa gol Saida.

Ako smo nakon Dinama napisali da je to bila najslađa pobjeda sezone, onda za trijumf nad Osijekom možemo zaključiti da je to bila istinska ljepotica sezone, utakmica koja baca neko novo svjetlo na domete ove momčadi, što je fenomenalno saznanje pred ljeto i Europu.

Vaša reakcija na temu