Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bravo za Saida i Vlašića, ipak se nije ponovio Inter
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo za Saida i Vlašića, ipak se nije ponovio Inter

Ni u vrijeme najžešćeg pljuska nitko ni mrdnuo nije s tribine gdje je bila Torcida, štoviše, krenula je još jača pjesma, iako momčad s terena u tim trenucima nije davala baš nikakav impuls

Hajduk je u Vinkovcima pobijedio Cibaliju sa 2:1, a junaci ovog trijumfa bili su Ahmed Said Said i Nikola Vlašić.

Said je na početku ove sezone u trećem planu, trener Joan Carrillo nije ga ni među pričuve uvrstio protiv Brondbyja, a sada ga je uveo u nastavku umjesto Ohandze. I to mu se isplatilo. U 57. minuti Said je primio loptu u prostor i matirao vratara Brkića, koji do tada nije ni imao posla, s obzirom da su 'bijeli' prvi dio okončali bez udarca u okvir.

Sva slava obično ide strijelcu, iako barem pola opisanog pogotka treba pripisati Vlašiću. Njegova asistencija bila je sjajna, uputio je prema Saidu 'loptu s očima'. U 76. minuti jednako tako dobru loptu u prostor uputio je Hamza, ali ovoga buta je Cibalijin vratar bio uspješniji od Saida u situaciji jedan na jedan, da bi se lopta odbila do Vlašića koji je poslao u prazna vrata. Nikoli je taj pogodak došao kao nagrada za još jednu rastrčanu i nesebičnu partiju, u kojoj su se 'bijeli' mučili sve do prvog pogotka.  

U prvom poluvremenu je Hajduk izgledao baš loše. 'Bijeli' nisu uspijevali pritisnuti domaćine, uputiti opasniji udarac prema vratima. Tek je jednom zaprijetio Vlašić, ali ukupno je to bilo daleko ispod očekivanja. Obrana Cibalije stajala je iznenađujuće visoko, ali zapravo nije bilo prave akcije iz koje bi se rodila prilika.

Cijelih tih 45 minuta više se gledalo prema tribinama, nego na teren. U par navrata zagrmilo je baš žestoko, a onda je krenuo pljusak koji je otjerao gotovo sve gledatelje s nenatkrivene istočne tribine, gdje je ostalo tek stotinjak Ultrasa. Fascinantna je zapravo bila slika iza južnog gola, gdje se smjestilo oko 800 pripadnika Torcide. Ni u vrijeme najžešćeg pljuska nitko ni mrdnuo nije s tribine, štoviše, krenula je još jača pjesma, iako momčad s terena u tim trenucima nije davala baš nikakav impuls.

Travnjak je s obzirom na vremenske uvjete bio u iznenađujuće dobrom stanju, a jaka kiša ne može biti opravdanje 'bijelima' za tih 45 minuta jer niti u vrijeme dok nije počela padati nisu odigrali ništa posebno, čak je Cibalia imala puno bolje prilike u otvaranju utakmice, gdje su centimetri dijelili domaćine od pogotka nakon udarca Zgrablića nogom pa onda i Štrkalja glavom nakon što je Fomitschow skočio u prazno.

Cibalia je definitivno najslabija i najsiromašnija momčad lige. Novi predsjednik Tomislav Bobek ugasio je malo požar nezadovoljstva uplatom jedne plaće prvotimcima, ali nije lako igrati kada ti plaća kasni godinu dana. No, to nije smetalo veteranu Frani Vitaiću, Hajdukovu djetetu, da još jednom podsjeti na svoj topovski udarac i završnicu susreta učini neizvjesnom. Pogodio je sa 35 metara, lopta je napravila 'žabicu' i nezgodno odskočila, ali svejedno ostaje dojam da je Stipica mogao bolje reagirati.

Domaćini su borbenošću zaslužili taj pogodak, a igrači Hajduka su teren napustili sretni i zadovoljni što se ipak nije ponovio Zaprešić, kada su ispustili vodstvo od 2:0 i morali se zadovoljiti bodom. Ovoga su puta osvojili sva tri i sada im slijedi uzvrat protiv Brondbyja, kojega će dočekati jači za odmorene Futacsa, Ercega, Tudora i Lopeza

Vaša reakcija na temu