Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Brbić i Vučević su na potezu, kako nadomjestiti Caktaša, Kalinića i Milovića?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Brbić i Vučević su na potezu, kako nadomjestiti Caktaša, Kalinića i Milovića?

Rubin Kazan je iskoristio odštetnu klauzulu i odvodi najboljeg igrača 'bijelih'

Damir Burić se iznenada našao u kašeti brokava. Na odlasku su mu Lovre Kalinić, Goran Milović i Mijo Caktaš, stožerni igrači momčadi i jedini Hajdukovi prvotimci koji se mogu nadati odlasku na Euro u Francusku.

Vratar Kalinić je dugo bio glavna priča, ali još ništa nije definirano. Pregovori s Laziom i Bešiktašom se nastavljaju, no još uvijek Talijani i Turci nude ispod onoga što Hajduk želi. Toj priči još se ne nazire rasplet, a u međuvremenu je u prvi plan dospio Milović. Eskisehirspor je poslao na Poljud ponudu koja također nije zadovoljila 'bijele', Nadzorni odbor je odobrio prodaju, ali za 400.000 eura. Turci bi dali 250.000 i sad se čeka konačno rješenje, s tim da se 'preko noći' pojavljuju i jači klubovi koji bi Milovića u svojim redovima. 

Iz trećeg plana je potom u prvi izašao - Mijo Caktaš. Otprilike onako kao i u igri, kada se odjednom 'od nigdje' pojavi na centarforu. Proširila se priča da je već u Njemačkoj obavio liječnički pregled, što se nije pokazalo točnim. Mijo na pregled putuje u nedjelju, a odlazi prema Rusiji – u Rubin Kazan.

Što je zajedničko Miloviću i Caktašu? Najprije to što su obojica bili ušli u zadnju godinu ugovora, s tim da je Caktaš u rujnu potpisao novi, a Milović do dana današnjeg nije, pa može otići i bez odštete.

Ono što je manje poznato jest da je Milović u ugovoru imao klauzulu po kojoj može otići kad se pojavi klub koji će ga platiti 500.000 eura. U tom kontekstu ovih 400.000 se ne čini loše, čak je NO visoko podigao letvicu s obzirom da Goran može već s nekim potpisati ugovor pa na ljeto otići mukte.

Kod Caktaša je slična priča. Kad se pojavi klub koji će Hajduku platiti milijun eura - on može otići. Javio se najprije Stuttgart, ali je oklijevao s ponudom, da bi Rusi praktički u dva dana sve dogovorili. Rusi odmah plaćaju cijeli iznos i tu je - kraj priče.

Naravno da bi to prije samo godinu dana bila puna šaka brade. Caktaš je sve do rujna 2015. imao netto plaću od 15.000 eura godišnje (ne mjesečno, nije greška), a ranije ga je gotovo godinu dana s terena izbacila teška ozljeda i operacija križnih ligamenata. Prošlog ljeta imao je baš dosta upita, ali svi su bili spremni platiti od 400.000 do 800.000 eura odštete. Hajduk je na kraju na Miji zaradio, ali slažemo se sa svima koji misle da je on Hajduku vrijedio puno više od tih milijun eura...

Sad dolazimo do ključa cijele priče: ako ćete prodati Kalinića, Milovića i Caktaša, onda im nađite adekvatne zamjene - poruka je Marinu Brbiću i Goranu Vučeviću. Taj Caktaš je jesenas zabio 13 službenih golova i u igri bez klasičnog napadača je Damiru Buriću vrijedio zlata. Ne smije se ponoviti ljeto, kada je Burić, nakon užasnog proljeća 'bijelih', dobio u ruke neujednačenu momčad, praktički bez desnog i lijevog beka, s nikad do kraja spremnim Ohandzom kao glavnim adutom.

Burić je standardizirao i stabilizirao momčad, prošao tri kruga u Europi, ostao pri vrhu u prvenstvu i izborio polufinale Kupa, a sada kao da je na novom početku... 

Vaša reakcija na temu