Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Dinamove juniore žalim jednako kao Mamić i Jozak kadete Adriatica
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Dinamove juniore žalim jednako kao Mamić i Jozak kadete Adriatica

U oba slučaja djeca nisu kriva što ih se izbacuje iz natjecanja

Dinamovih juniora jednako mi je žao kao Mamiću i Jozaku pionira i kadeta Adriatica ili kako mi to jučer jedan kolega lijepo u stihovima reče – 'tko drugome jamu kopa, izbaci ga Europa'.

Trenera Marija Cvitanovića danas su pune novine jer on se osjeća kao da je osuđen na robiju, a nizašto nije kriv. I točno, na terenu je Dinamo svladao Anderlecht, ulazak Fintića u tom je kontekstu bio nebitan, a mladići u modrom su umjesto suza zaslužili četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Trener pionira Adriatica, koji su jesenski dio prvenstva završili na diobi trećeg mjesta s Lokomotivom, iza Dinama i Hajduka, a ispred Rijeke, Splita, Osijeka..., nikad neće dobiti priliku objasniti u novinama kako se osjeća kao treća snaga u tom rangu u Hrvatskoj koja mora u Drugu ligu jer je tako odlučio netko kome nije dobro sjela njihova suradnja s Hajdukom, a sve je u djelo proveo Izvršni odbor HNS-a. Službeno, problem je što nemaju seniore u Trećoj, nego Županijskoj ligi, ali to je smiješan razlog.

Diletantizam je jedne sezone ukinuti juniorsku ligu na nacionalnoj razini kao nerazvojnu, druge je vratiti upravo radi Dinamove Lige prvaka, a u njoj nije sudjelovao Hajduk, da bi treće (iduće) i Splićanima bilo naređeno da moraju nastupiti. Isto tako je nenormalno da prošle sezone Adriatic kao najbolji uđe ispred škole Krpan-Babić u 1. HNL, a već ove ga se izbacuje.

Dakako, ta splitska škola je u međuvremenu potpisala suradnju s Hajdukom, dok Lokomotiva uredno igra čak i seniorsku ligu u najvišem rangu, bez obzira na to što je ušla u najviši rang kao druga momčad Dinama.

Djeca Adriatica izbačena su - namjerno. Dizanjem ruku sijedih glava, izglasavanjem odluke koja jedino taj klub spušta u niži rang. Dinamov propust je bizaran, djeca nisu kriva što je neki administrativac u klubu zakazao, a trener im ne vodi evidenciju kartona.

No, iz perspektive oplakivanja nedužne dječice, koja je razlika između splitske i zagrebačke priče? Dinamo po kvaliteti zaslužuje četvrtfinale s Barcelonom, a mali splitski klub da se i dogodine natječe u istom rangu s Hajdukom i Dinamom. Čak su i odnosi među klubovima na nižim razinama odlični, pa tako početnici Dinama stižu 26. ožujka na turnir Adriatica, gdje će biti primljeni kao sportski prijatelji.

No, nemojmo se lagati, koliko god Dinamovi kadrovi u domaćim okvirima mogu raditi što hoće, toliko su u europskim nebitni, a samo njihova nesposobnost i aljkavost dovela je do toga da im Barcelona neće doći na Maksimir. 

Vaša reakcija na temu