Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Efikasna uvertira za Slovan Liberec
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Efikasna uvertira za Slovan Liberec

U četvrtak očekujemo utakmicu bez pirotehnike, u atmosferi gdje se 'ježi koža' već uoči susreta, a protivnik se trese jednako kao i prepune tribine poljudske ljepotice...

Hajduk je svladao Osijek sa 3:0 i tako ostvario prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu na Poljudu, nakon što je prethodno remizirao sa Splitom i Slaven Belupom. Osječani su se u Split došli braniti, igrali su praktički bez napadačkih ambicija, kao i u drugom kolu klub iz Parka mladeži, ali njihov bunker izdržao je samo do 19. minute, kada je Vlašić proigrao Malokua, a ovaj opet sjajno reagirao i iskosa s desne strane pogodio suprotni kut nemoćnog vratara Mikulića.

Maloku je pogodak postigao sa slične pozicije kao protiv Slaven Belupa, kada je sjajnim lobom zatresao mrežu. Ovoga je puta opalio 'iz koljena', punom nogom i bio je to potez koji je prelomio utakmicu.

Doduše, Hajduk je i nakon toga imao posjed lopte, ali rijetko je ulazio u izgledne pozicije. Puno je bilo dodavanja prema zadnjoj liniji, ali mnogo lakše je to gledati kad se ima rezultatska prednost i sve je vodilo tome da će susret završiti rezultatom 1:0. Osječani nisu bili opasni, obrana 'bijelih' bila je sigurna, a jedine dvije situacije koje su mirisale na opasnost pravodobnim je istrčavanjima riješio vratar Lovre Kalinić.

Svaka neizvjesnost, ako je uopće i postojala, otklonjena je u 87. minuti, kada je na centaršut Balića iz kornera glavom poentirao Mijo Caktaš. Hajdukov veznjak opet je bio na visokoj razini i sigurno je bio među pojedincima koji su najviše pokazali, te je veliki adut 'bijelih' za uzvrat protiv Slovan Libereca, s obzirom na efikasnost koju je iskazao ove sezone.

Vrlo dobru partiju odigrao je i Juranović. Hajdukova 'katica za sve', igrač koji krpa sve pozicije na kojima su 'bijeli' tanki, jako dobro se snašao i na desnom boku. U par navrata je oduzeo loptu sjajno čitajući igru... Bila je ovo zapravo utakmica u kojoj su svi zaslužili pozitivne ocjene, na kraju je Balić još asistirao za pogodak Bencunu, te tako zaključio utakmicu s dva dodavanja za gol, Milović i Nižić bili su sigurni u obrambenim intervencijama, a također i Hrvoje Milić, dok je i Sušić imao nekoliko uspjelih poteza.

Sve ovo skupa ulijeva optimizam pred uzvratni susret sa Slovan Liberecom. Hajduk je momčad koja ima glavu i rep, a nakon ovoga susreta nikome se ne može prigovoriti da je podbacio. Može se čak reći da Burić ima slatke brige jer mu se u momčad vraćaju Ohandza i Jefferson, tako da ima određen prostor za kombinacije, pa i reakcije s klupe ukoliko sve ne krene željenim tijekom. Prolaz protiv Slovana na najbolji bi mogući način zaključio jedan naporan, ali rezultatski uspješan ciklus, gdje se eliminiralo tri suparnika u Europi, a zadržan je i priključak u prvenstvu, gdje se samo tri boda zaostaje za prvim mjestom.

Priču utakmice s Osijekom možemo zaključiti sa željom da rezultat i u četvrtak bude isti, te da sve skupa prođe u sjajnom ozračju bez pirotehnike. I protiv Osijeka je upaljeno par baklji, što je veći dio stadiona popratio zvižducima. Kontra Slovana očekujemo utakmicu bez pirotehnike, u atmosferi gdje se 'ježi koža' već uoči susreta, a protivnik se trese jednako kao i prepune tribine poljudske ljepotice...

Vaša reakcija na temu