Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Europska bajka na krilima Torcide
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Europska bajka na krilima Torcide

Mijo Caktaš je ukupno najbolji igrač Hajduka cijeli ovaj uvodni dio sezone, a uvođenje Kiša pun pogodak

Hajduk je pobijedio Koper sa 4:1, u utakmici koja je imala intervale sjajne igre, ali i trenutke grča, kada se strepilo od gostujućeg izjednačenja.

'Bijeli' su otvorili utakmicu na najbolji mogući način, golom već u drugoj minuti. Loptu je malo izvan protivničkog šesnaesterca primio Roguljić, opalio lijevom nogom, nakon čega je vratar Simčič uspio tek odbiti ispred sebe, a 'odbijanac' je u mrežu pospremio – Tomislav Kiš!

Trener Damir Burić svih je 'predriblao' zatvorivši treninge, gdje praktički nitko nije znao kakvu to promjenu priprema nakon remija sa Splitom. Uvođenje Kiša u početnu jedanaestoricu pokazalo se punim pogotkom, mladi napadač je odigrao sjajnu partiju, bio je svjež, rastrčan i razigran, te je sigurno jedan od junaka ove velike pobjede.

Gol Jeffersona za 2:0 bio je pravo remek djelo, majstorija kakva se rijetko viđa, a zadnji vezni 'bijelih' je opet odigrao izvrsnu partiju, bio dominantan u duelima i pokazao se kao istinsko pojačanje.

Cijelo to prvo poluvrijeme proteklo je u zapravo izjednačenoj igri, a kako je vrijeme odmicalo gosti su sve više pritiskali, da bi u prvoj minuti nadoknade i zabili preko Palčića. Igrač Kopera zabio je pogodak glavom sa šest metara, što samo podebljava nevjerojatnu statistiku 'bijelih' ove sezone. Hajduk je, naime, sve golove primio u prvom poluvremenu i svi su pali udarcima s najdalje 6-7 metara.

Vratar Lovre Kalinić nije bio ništa kriv i po našem sudu pretjerane su bile kritike na njegov račun nakon prve utakmice. Kalinić je u dva navrata spašavao, a posebno se istakao sjajnom intervencijom u 4. minuti, kada je u prilici bio Ivančić, nakon izgubljene lopte Nižića.

U prvih 45 minuta imali su 'bijeli' niz neforsiranih pogrešaka i riskantnih paralelnih dodavanja, ali napadački su opet bili sjajno raspoloženi, jednako kao protiv momčadi Sillamae Kalev.

A da sve bude u tom tonu, opet se potrudio Mijo Caktaš. On je ukupno najbolji igrač Hajduka cijeli ovaj uvodni dio sezone, zabio je Estoncima u gostima, Dinamu u Maksimiru, a i na Poljudu je, jednako kao i u Dugopolju, zabio pogodak nakon kojega je momčad otpustila kočnice i prezentirala svu raskoš talenta kojega posjeduje.

Caktaš je u dugom sprintu odigrao dupli pas s Kišem, koji mu je pravovremeno gurnuo loptu u prostor, da bi je Mijo iz mrtvog kuta pospremio u mrežu. Caktaš ove sezone igra kao preporođen, u prvom dijelu je oduzeo niz lopti, djeluje rastrčano i motivirano, te nam se čini da možda trenutno igra i najbolji nogomet u karijeri.

Nadalje možemo reći da je Maloku vrlo dobro reagirao po ulasku u igru, a Maglica je u prvom dodiru s loptom po ulasku s klupe zabio gol. Sušić je pri ulasku u igru dočekan zvižducima, ali i on će sigurno biti od koristi ovoj momčadi kada se zaborave sva događanja iz minulih dana. Mogao je i zabiti nakon sjajnog dodavanja Vlašića, ali 'petarda' ipak nije pukla.

Nakon ovakve pobjede malo tko će se sjetiti s koliko se pozornosti pratilo hoće li igrati Ohandza. Činilo se da bez njega 'bijeli' ne mogu do prolaza, ali, eto, momčad je bila efikasna i bez svog prvog napadača.

Na kraju moramo još istaknuti i sjajnu atmosferu, publiku koja je nosila igrače do pobjede. Bila je ovo jedna od onih utakmica u kojoj Hajduk vodi čim izađe na teren, Koprani nisu navikli igrati u ovakvom ambijentu i dok se još nisu ni snašli sjevnuo je udarac Roguljića, te sjajna reakcija Kiša... Trener Burić je taj trenutak označio jako bitnim jer je protivnik morao početi igrati, a kad je tako, onda se otvara puno više prostora da Hajdukova mladost iskaže sav potencijal. A na sreću oko 25.000 gledatelja na tribinama, ona ga je do kraja i iskazala, te je 'operacija Koper' završena zajedničkom pjesmom igrača i navijača po završetku utakmice.

Vaša reakcija na temu