Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Gyurcsova vožnja biciklom i Jairov trenutak inspiracije za možda i presudan korak ka Europi!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Gyurcsova vožnja biciklom i Jairov trenutak inspiracije za možda i presudan korak ka Europi!

Hajduk je rastao kako je utakmica odmicala

Hajduk je svladao Lokomotivu u Kranjčevićevoj (1:0), čime je napravio velik, možda i presudan korak u borbi za Europu. Ulog je u ovom susretu bio baš velik, s obzirom da bi poraz vratio 'bijele' na šesto mjesto i unio dodatnu nervozu, a ovako je momčad trener Siniše Oreščanina četvrta, sa samo tri boda zaostatka za trećeplasiranim Osijekom.

Dojma smo da je ovim trijumfom napravljen ključan korak za ostvarenje cilja, makar ništa još nije gotovo. Cijelo prvo poluvrijeme u Kranjčevićevoj kao da smo gledali nastavak priče iz dvoboja kontra Dinama i Osijeka. Hajduk je imao posjed, protivnik prema naprijed nije napravio ništa preozbiljno, ali 'bijeli' su također bili bezopasni, ili po novome - nisu imali prava rješenja u zadnjoj trećini.

Ideja s Hamzom na poziciji Caktaša je bila logična. Barry je igrač neupitne tehnike, ali upitne statistike, u ovoj sezoni u 23 nastupa ima nula golova i asistencija. Stoga je jasno zašto smo nekako stalno pogledavali prema Jairu, čekali njegov trenutak inspiracije. Nije nas pokolebala ni situacija kada je u situaciji tri na jedan odigrao jako loš zadnji pas, kojega je obrana Lokomotive presjekla. Jairo je na kraju opet pokazao zašto ga se isplati čekati, u toj 78. minuti je najprije Gyurcso biciklom provozao Majstorovića, a onda precizno dodao, da bi Brazilac pogodio nebranjeni dio mreže.

Hajduk je rastao kako je utakmica odmicala, a zadnjih 25 minuta 'bijeli' kao da su ubacili u višu brzinu, češće su stvarali prilike, a protivniku nisu dozvolili ni gram nade.

U takvoj je igri Nejašmić glavom poslao loptu u stativu, Jairo je imao još jednu situaciju jedan na jedan s Grbićem, a Tahiraju je mahano nepostojeće zaleđe u trenutku kada je išao sam prema Grbiću.

Nema se o ovoj utakmici još puno toga za dodati, Hajdukova momčad nas je u protekla dva susreta dovela do određenih dilema, koje će novim pobjedama polako biti potisnute u zaborav. 'Bijeli' su protiv Lokomotive odreagirali na najbolji mogući način, na standardno dobru igru u obrani ovoga se puta u zadnjih 25 minuta nadovezala i jako dobra igra u ofenzivi, što je rezultiralo jako važnom pobjedom protiv kluba koji nikada ne bi ni vidio Prve lige da je itko vodio računa o regularnosti natjecanja. 

Vaša reakcija na temu