Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Hajduk borben i agresivan, Futacs prvo ime utakmice
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk borben i agresivan, Futacs prvo ime utakmice

Za 'bijele' je ovaj susret bio korak naprijed, momčad je pokazala da 'ima muda'

Hajduk i Rijeka odigrali su 1:1, u utakmici u kojoj se prvotimcima 'bijelih' nakon utakmice može čestitati na borbenosti i angažmanu. Od prve minute ušli su u igru na pravi način, riješeni da poprave loš dojam iz prošle utakmice i u tome su uspjeli.

Prvo ime svakako je bio Marko Futacs, koji se od prvog sučeva zvižduka trsio, trudio, dobivao duele, te vukao svoju momčad u visoki pritisak na zadnju liniju. Otvarao se Mađar, bio željan što prije ući u priliku, imao je sjajan pokušaj u 23. minuti, kada je vratar Prskalo obranio njegov snažan udarac, a nagrada za uloženi trud stigla je u 31. minuti, kada ga je proigrao Hamza, Futacs lukavo preskočio loptu, nakon čega se vratar Rijeke sudario sa svojim suigračem, a lopta odbila opet do Hamze, koji je poslao u praznu mrežu.

Kažimo još da se očekuje povratak Futacsa u reprezentaciju Mađarske. Na Poljudu su sigurni da će se to jako brzo dogoditi, a cijela njegova predstava protiv Rijeke imala bi još veći efekt da ga je Erceg na samom početku uspio proigrati u situaciji četiri na jedan ili Jefferson u samoj završnici utakmice, kada je dodao protivničkom stoperu dok je Marko utrčavao u prostor.

Nakon pogotka je Hamza gestikulirao prema Armadi, koja mu je uzvratila hukanjem, a sve skupa se dešavalo taman u trenutku kada je Torcida na ćirilici podigla natpis 'morem plovi jedna mala barka' i zapjevala 'Delije ste vi...' vječni podsjetnik na finale Kupa u Beogradu iz 1987. godine, kada su beogradski navijači zajedno s Riječanima navijali protiv Hajduka, a 'bijeli' su na kraju osvojili trofej.

No, što se tribina tiče, puno upečatljivija je bila velika bakljada, koja je uzrokovala prekid susreta. Bezbroj puta smo napisali, pa ćemo još jednom: svaka čast koreografiji, nemamo ništa čak ni protiv baklji na tribinama, ali, brate mili, kakav je smisao bacati ih na teren za igru? Time se samo čini šteta Hajduku, koji će opet biti drastično kažnjen.

Situacija iz završnice utakmice kada je navijač upao na teren s hvatalicom za baklje u ruci, posebna je priča. Sudac Zebec je brzo pobjegao na sigurnu distancu, a svi igrači su ostali na svojim mjestima, pa je nastala zbunjujuća situacija, gdje navijač zapravo nikoga nije napao, ali je šetao kaznenim prostorom praćen odobravanjem sa Sjevera. Naravno da je osiguranje u potpunosti zakazalo, iz Hajduka poručuju da uredno plaćaju usluge zaštitarskim tvrtkama i policiji da se takve stvari ne bi događale, a korake će poduzeti kad točno utvrde tko je odgovoran za propust.

Ukupno gledajući, za Hajduk je ova utakmica bila korak naprijed, momčad je pokazala da 'ima muda', bila je nadomak pobjedi, a primila gol iz jedanaesterca nakon što se Franko Andrijašević uvalio ispred Nižića, pa pao kad je osjetio kontakt. Rijeka je pri kraju pritisnula, ali bila bi prava sportska nepravda da je Hajduk ovaj dvoboj izgubio.

Što se ostalih igrača tiče, Carrillo je izrazio zadovoljstvo partijom Tudora na desnom beku i Tome Bašića u sredini. Dodajmo ovome i da je prošlog tjedna u eter plasirana vijest kako Savvas odlazi u Južnu Koreju, što jednostavno nije točno. On ostaje u Hajduku, a na kraju sezone će struka procijeniti ostaje li ili ne.

Zaključak s ove utakmice je da je Hajduk pokazao bitno drugačije, borbenije i angažiranije lice u odnosu na Osijek i bio riješen da napadne, pritisne, riskira s visoko postavljenim stoperima. Takav pristup je na kraju donio jedan bod, ali i dojam da uz ovakav angažman ne bi smjeli izostati uspjesi protiv slabije plasiranih ekipa, koje su i te kako znale zagorčati život Hajduku ove sezone.

Vaša reakcija na temu