Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Hajduk će za Dinamo trebati pružiti više
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk će za Dinamo trebati pružiti više

Iako je nakon poljudskih 2:3 nezahvalno prognozirati, ipak možemo konstatirati da momčad koju Red Bull Salzburg potuče sa 1:5 na njenom terenu djeluje nikad zrelijom za novi neuspjeh

Hajduk je pobijedio Osijek sa 2:1 u ne baš impresivnoj partiji, gdje su 'bijeli' teško nalazili put do protivničkih vratiju, a niti im dva pogotka prednosti u nastavku nisu bila dovoljna da susret bez nervoze privedu kraju.

Iz prvog dijela valja izdvojiti dva detalja. Prvi se dogodio kada je Milić dugom loptom pronašao Vršajevića, a ovaj odaslao upotrebljivu loptu paralelno s gol-linijom, no tamo nije bilo nikoga da je ubaci u mrežu. Ovu smo akciju izdvojili jer se Vršajević ima običaj ubaciti iza obrane, tako je zabio i Zagrebu u Kranjčevićevoj, a u ovom novom Tudorovom sistemu igre on bi trebao biti jedan od najjačih napadačkih aduta. Zabio je gol i Zadru u prošlom kolu i, za razliku od Kouassija koji traži loptu u noge, pa kreće u driblinge, Avdija bez lopte trči u prostor, gdje postaje jako opasan.

U Zadru je Jean bio najbolji na terenu, ali ovoga puta nije. Odigrao je tek jednu pravu, opasnu akciju, kada je u svom stilu predribalo nekolicinu protivnika, pa odigrao s Bradarićem dupli pas i iz sjajne situacije loptu poslao u gredu.

Pri kraju poluvremena Osijek je došao do svojih prilika, a ovdje se moramo osvrnuti i na igru Marija Maloče. Ne pamtimo da je bio u tako lošem izdanju u bijelom dresu, a najveću pogrešku napravio je kod vodstva od 2:0, kada je Glavaš presjekao njegov pokušaj dodavanja i poentirao za smanjenje vodstva.

Kad se dobije, pogreške se brzo zaborave. Kako ona vratara Kalinića u Novigradu, tako i ova Maločina kontra Osijeka, no zabrinjava što je kapetan 'bijelih' imao seriju slabijih intervencija, a bliži se utakmica s Dinamom.

Ovu utakmicu je prelomila situacija situacija iz 54. minute, kada je Dugandžića lopta pogodila u ruku, što je dalo Caktašu još jednu priliku s bijele točke. Mijo kaznene udarce rješava s lakoćom, nije ovoga puta izveo 'Panenku' kao protiv Rijeke, ali je poslao loptu u jednu, a vratara u drugu stranu.

Akcija za drugi gol Hajduka bila je najljepša na utakmici. Zapravo je dodavanje Milevskog za Gotala bio potez susreta. Artem je u nekoliko akcija pokazao klasu, dok je Gotal u ovom susretu bio nevidljiv sve do trenutka kada je zabio za 2:0.

U svakom slučaju, Hajduk nije znao sačuvati prednost, već je vlastitom pogreškom goste vratio u igru, a vrijedi istaknuti i činjenicu da 'bijeli' u završnici nisu znali 'sakriti loptu' u trenucima kada su nakon isključenja Škorića imali igrača više. Osijek je do zadnjeg sučeva zvižduka prijetio, no gosti ipak nemaju kvalitet da odigraju nekakvu ubojitiju akciju, a darova Hajdukove obrane više nije bilo.

Uoči idućeg kola i susreta s Dinamom sigurno će biti interesantno vidjeti s kakvom će formacijom trener Igor Tudor istrčati na Maksimiru. Ovdje je to bilo klasičnih 3-5-2, pri čemu ofenzivni bočni igrači Vršajević i Kouassi moraju u obrani zatvarati prostor koji im se otvara iza leđa (ako se sjetimo Tudorovog debija u Parku mladeži s trojicom iza, onda je sigurno upečatljivo ostalo kako je tada Rebić sjajno koristio prostor koji se otvarao iza leđa Vršajeviću). Naravno da nikakav sistem neće donijeti pobjedu ukoliko bude puno individualnih pogrešaka, ali definitivno ovakav Hajduk ima izrazito ofenzivan gard.

Nakon poljudskih 2:3 protiv Dinama, svaka prognoza pred Maksimir je nezahvalna, ali ipak možemo konstatirati kako momčad koju Red Bull Salzburg potuče sa 1:5 na njenom terenu djeluje nikad zrelijom za novi neuspjeh. Ovaj Hajduk nema kvalitet da bi se moglo staviti 'ruku u vatru' u uspjeh u bilo kojoj utakmici, ali sigurno će tri boda protiv Osijeka donijeti novi optimizam i nadu da se 'bijeli' iz Maksimira u najmanju ruku mogu vratiti neporaženi.    

Vaša reakcija na temu