Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Hajduk ima Ohandzu za 'potući se' s Rijekom i Dinamom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk ima Ohandzu za 'potući se' s Rijekom i Dinamom

Tako robusnog, snažnog i prodornog napadača nismo vidjeli u bijelom dresu još od Alena Bokšića

Hajduk je u gostima svladao Inter sa 2:0 u utakmici koju su 'bijeli' na sjajan način otvorili i pravo je čudo što već nakon prvih dvadesetak minuta nisu vodili barem s tri gola razlike.

Sjajno je raspoložen bio Franck Ohandza, koji je u 5. minuti pokrenuo akciju za prvi gol, izvrsno se oslobodio svog čuvara, pa odigrao povratnu loptu koju je Tudor proslijedio do Balića, a ovaj majstorski opalio s 25 metara i pogodio mrežu.

Andrija Balić sjajno je odreagirao nakon dvoboja protiv Slovan Libereca i rane zamjene. U Zaprešiću je pokazao karakter, bio željan i motiviran baš kao da se želi pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Isukao je svoje najjače oružje, a to je topovski udarac, pogodivši za vodstvo, a još u nekoliko navrata se dobro ubacivao prema naprijed.

Trener Damir Burić i ovoga je puta svih iznenadio, pa je u igru ofenzivno postavio Tudora. Velazquez je zauzeo poziciju desnog beka, no nije time Fran izgubio mjesto u sastavu, već mu je trener dao prednost u odnosu na Sušića, a ovaj je odlično ušao u utakmicu, pa je nakon dodavanja za prvi gol još izborio i jedanaesterac. Doduše, Tudor je prethodno promašio nemoguće, nije pogodio vrata s pet metara nakon što je vratar Intera odbio loptu, ali bio je izuzetno trkački raspoložen, te je u pravo vrijeme utrčao pred vrata u akciji za jedanaesterac.

Loptu je na bijelu točku namjestio Vlašić, ali pucao je loše, vratar Posavec ukrotio je njegov udarac. Inače je i Vlašić bio prodoran, ali nikako da mu se otvori, da procuri koja lopta u protivničku mrežu. Imao je nešto kasnije i dobar pokušaj desnom nogom na prvu stativu, ali i to je protivnički vratar zaustavio.

Svaki Hajdukov napad je mirisao na gol, a u 17. minuti on je i postignut. Nakon centaršuta Balića iz kornera glavom je poentirao Milović, no oglasio se sudac Bebek, koji je svirao nepostojeći prekršaj na protivničkom braniču. Kažemo, pravo je čudo kako se iz prve četvrtine utakmice Inter izvukao samo s jednim golom zaostatka.

Nakon toga su se domaćini pribrali, uspostavili terensku ravnotežu, čak i imali priliku preko Glavine u prvom (lažnjakom izbacio Jeffersona i Nižića), te Ottochiana u drugom dijelu, a onda je u 51. minuti isključen Komorski, da bi u 69. Ohandza poentirao nakon dodavanja Juranovića, čime je utakmica zaključena.

Prvo ime susreta definitivno je Ohandza, koji je bio neuhvatljiv za protivničke čuvare, prolazio, proigravao, a na koncu i poentirao. On ima nešto više od svih ostalih, šteta što ga ozljede stalno koče, ali  tako robusnog, snažnog i prodornog napadača nismo vidjeli u bijelom dresu još od Alena Bokšića.

Ova pobjeda neće zaliječiti rane otvorene nakon ispadanja od Slovan Libereca, ali definitivno je došla u pravo vrijeme da se zadrži priključak s vrhom i mirnije iskoristi prvenstvena stanka za pripremu domaćih utakmica protiv Zagreba i Dinama. Hajduk možda nema kvalitet za skupinu Europske lige, ali definitivno ima za puno bolji rezultat u prvenstvu nego što ga je ostvario prošle sezone.

Spomenimo još i Tomislava Kiša, koji je napustio Hajduk neposredno uoči ove utakmice i prešao u belgijski Kortrijk. On je u Europi zabio golove Kopru (odbijanac), pa Stromsgodsetu (glavom), ali nije dobio ni minute u oba susreta kontra Slovana. Kiš nije brz, ali je vraški opasan u protivničkom šesnaestercu, no niti Mišo Krstičević, niti Igor Tudor, a sada ni Damir Burić nisu u njemu vidjeli igrača koji će im predvoditi napad. Razlaz je stoga najlogičniji rasplet njegove priče jer niti se Kišu ostajalo na Poljudu, niti bi se naigrao pored Ohandze i Maglice, u sistemu sa samo jednim pravim napadačem.

Zaključimo, Hajduk je zasluženo osvojio nova tri boda i vjerujemo da ima momčad koja je u stanju 'potući se' s Dinamom i Rijekom, te ne dozvoliti situaciju iz prošle sezone, kada je čak i plasman u kvalifikacije Europske lige došao u pitanje. 

Vaša reakcija na temu