Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduk je bod bliže Europi, ali igra ne ulijeva povjerenje
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je bod bliže Europi, ali igra ne ulijeva povjerenje

Za ambiciozniji ulazak u sljedeću sezonu bit će potrebna temeljita rekonstrukcija momčadi

Hajduk je u Koprivnici protiv Slaven Belupa osvojio bod (0:0) u izrazito nekvalitetnoj utakmici, gdje su s obje strane upućena tek po dva udarca u okvir.

Nakon što je sudac Mlakar odsvirao kraj utakmice navijači 'bijelih' u Koprivnici su ispratili igrače uz refren 'i nema veze što Hajduk nema veze...', kojega dugo nismo čuli. No, odraz je to igre s puno pogrešaka u naizgled jednostavnim situacijama, te spoznaje da ovaj kadar nema kvalitetu kojom bi u perspektivi mogao napraviti ozbiljniji rezultat.

Utakmica nije ponudila neka nova saznanja. Tek opetovano možemo konstatirati probleme koji su opće poznati, a to je uz manjak kvalitete i velik broj ozlijeđenih igrača, a Mlakar nas je podsjetio i na loše suđenje, kojega je Hajduk imao u vrijeme dok je bio u borbi za prvo mjesto.

Naravno da iz današnje perspektive zvuči nestvarno da su 'bijeli' ove sezone bili opasna prijetnja Dinamu i Rijeci, ali tako je bilo sve do finiša jeseni. U trenucima dok se još lomilo prvenstvo Mlakar je, podsjetimo, svirao nepostojeći jedanaesterac za pobjedu Dinama protiv Zagreba, a ovaj prekršaj Edsona na Tudoru iz 45. minute, nakon kojega nije pokazao na bijelu točku, neće se dugo spominjati jer 'bijeli' su već neko vrijeme prvenstveno zaokupljeni unutarnjom problematikom i prijelaznom fazom u kojoj se iščekuje novo trajno rješenje na mjestu predsjednika kluba.

Iz današnje utakmice valja izdvojiti dobru partiju Velazqueza na stoperskoj poziciji. Prava je šteta što je zaradio treći žuti karton pa ga neće biti u idućem dvoboju protiv Lokomotive. U situaciji kad Hajduku zbog ozljeda nedostaju Nižić, Vlašić, Bencun, Velez, Ohandza, Sušić, Šimić, Arteaga, Pejić i Maloku, njegov izostanak je baš veliki hendikep.

U spomenutim okolnostima Hajduku svakako na ruku ide što Lokomotiva i Split igraju na 'ko manje, te se nisu pokazali kao ozbiljna prijetnja trećem mjestu.

Hajduk će izaći u Europu, ali više od svega brine besperspektivnost ove momčadi, ovog kadra. Slažemo se s trenerom Burićem da tu ima puno mladih igrača, sigurno je i da će netko od njih isplivati, te napraviti dobru karijeru, ali ne možemo se oteti dojmu da kao grupa nemaju kvalitet za velika djela (Europska liga), sve da se i par sezona uigravaju.

Zaključimo, dakle, ovu priču konstatacijom da je remi u ovom trenutku bio dobar za Hajduk i njegov put ka Europi, ali da će za ambiciozniji ulazak u sljedeću sezonu biti potrebna temeljita rekonstrukcija, koju će provesti netko kome još ne znamo ime, s obzirom da je klub u prijelaznoj fazi sa 'slučajnom predsjednicom'.

Vaša reakcija na temu