Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduk je oduševio količinom trke, Sušić zabio prvenstveni prvijenac u 2015. godini!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je oduševio količinom trke, Sušić zabio prvenstveni prvijenac u 2015. godini!

Najveći problem za Hajduk protiv Lokomotive bit će to što je Riječanin Ivan Bebek u 95. minuti pokazao izravni crveni karton Miji Caktašu

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici u utakmici u kojoj je pretrčao svog protivnika, stvorio niz velikih prilika, ali nije imao dovoljno koncentracije u završnici da zabije još koji gol.

'Bijeli' su oduševili trkom i zalaganjem. Kapa dolje treneru Damiru Buriću za činjenicu da su 'bijeli', pogotovo u nastavku, znali stati sa svim igračima iza lopte, da bi ih po pet, šest u brzoj transformaciji stiglo u završnicu. Hajdukova pobjeda je više nego zaslužena, 'bijeli' su puno napredovali u odnosu na početak sezone, kada su s istim protivnikom odigrali 2:2 na Poljudu, gdje su spašavali minus od dva gola i nisu bili ništa bolji od protivnika.

Količinom trke oduševili su Tudor, Caktaš, Juranović, Vlašić, Balić... Hajduk je bez klasične špice nepredvidiv kad se momčad ovako kreće, a pamtimo i koliko smo kritizirali Burića u drugom kolu prvenstva nakon 0:0 sa Splitom na Poljudu, kada je također isturio Vlašića, ali su svi bili prestatični, pa se protivnik lako obranio.

Nakon pobjede nad Splitom u Parku mladeži, Hajduk je ponovio istu formulu, te nepredvidivim i brzim ubacivanjima u prostor izludio protivnika.

Pobjedonosni gol postignut je u 42. minuti, a akcija je počela prizemnim ispucavanjem vratara Kalinića točno u noge Crepulji, kojemu je Jefferson oduzeo loptu, pa je dodao Caktašu. Mijo je pretrčao s loptom tridesetak metara, donio je Vlašiću, a ovaj je prevario čuvara, te idealno proigrao Sušića, koji je s pet metara poslao u mrežu.

Glavna priča je, dakako, Sven Tino Sušić. Njemu je ovo prvi prvenstveni gol za Hajduk u 2015. godini! Nakon propalog transfera u Inter prošle zime bio je Sušić neprepoznatljiv, odigrao očajno proljeće (kao i gotovo cijela momčad), a onda ga je trener Burić postupno doveo u red, iz početka ga ostavio na klupi, a potom ga počeo uvoditi kada je ovaj to pristupom napokon zaslužio. Sušić je imao asistenciju protiv Lokomotive, a najbolje što je do sada u prvenstvu bio napravio je dodavanje za Vlašića protiv Splita u Parku mladeži (u Kupu je zabijao u Novoj Gradiški). Sada je Vlašić njega doveo u poziciju iz koje se mora zabiti gol i eto Sušića nakon dugo vremena opet kao Hajdukova čovjeka odluke.

Druga priča je Vlašić, koji također zaslužuje najvišu ocjenu. Nikola je također u velikoj formi i nimalo ga nije pokolebala činjenica što ga se u mladim reprezentacijama ne tretira kako to zaslužuje. Ovoga je puta bio asistent, a mogao se opet upisati i u strijelce nakon sjajnog proigravanja Sušića u 76. minuti, ali je u situaciji jedan na jedan ovoga puta išao driblati vratara, nakon čega mu je Rozman izbio loptu. U Parku mladeži je Nikola punom nogom prizemnim udarcem pogodio mrežu, sada je htio poentirati na drugi način, ali nije uspio.

U sličnu je priliku izašao i Maglica, koji je ušao s klupe, ali on se pogubio nakon silovitog prodora. Izgubio je korak, pa je u situaciji jedan na jedan praktički dodao loptu vrataru Rizvanu. No, od njega smo na to navikli, Maglica je beskrajno srčan, ali nedostaje mu ta završnica. Spomenimo još da je Vlašić i Bencunu pripremio matnu situaciju, ali ovaj nije pogodio udarcem sa sedam metara.

Najveći problem za Hajduk u idućem kolu protiv Lokomotive bit će to što je Riječanin Ivan Bebek u 95. minuti pokazao izravni crveni karton Miji Caktašu. Caktaš izgleda fizički daleko najspremniji, pun ga je teren, napravio je lavovski poso i u akciji za gol, a u toj petoj minuti nadoknade 'punim je plućima' ušao u dva duela i pritom srušio Ozobića. Udarac laktom? Ma dajte, po tom je kriteriju u 68. minuti trebao biti isključen Savić zbog udaranja Juranovića rukom u lice, ali je prošao samo sa žutim kartonom.

Dodajmo još da je opet na visini zadatka bio vratar Lovre Kalinić, koji je produžio niz utakmica bez primljenog pogotka. On izgleda toliko sigurno, da mu nećemo uzeti za zlo niti dva lošija ispucavanja. S druge, pak, strane, moramo upozoriti na činjenicu da je Bilji dva puta bio nesmotren i samo srećom domaćini nisu bolje iskoristili njegove pogreške.

Da je koncentracija potrebna u svakom trenutku najbolje je pokazala 29. minuta, kada je Slaven Belupo propustio svoju najbolju priliku na utakmici jer je Milović zaspao kod auta. Kapetan 'bijelih' nije stigao jedno dodavanje Caktaša, a onda su ga domaćini iznenadili, brzim autom proigrali Crepulju iza njegovih leđa, a ovaj je idealnoo poslužio Ejupija, koji je, srećom za 'bijele', s pet metara pucao daleko od gola. Bio je to trenutak dekoncentracije, jer inače je Milović igrao jako dobro.

Zaključimo na kraju da je ovo Hajduk kojega je pravi gušt gledati, te od kojega očekujemo da dobije i koji derbi. Možda je prava prilika za to baš Jadranski protiv Rijeke, jer s obzirom na formu koju Hajduk pokazuje, opet možemo konstatirati da je favorit na Poljudu protiv bilo koga, a kako onda ne bi bio i kontra momčadi Matijaža Keka

   

Vaša reakcija na temu