Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk je pobijedio Lokomotivu i Bebekov bezobrazluk
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je pobijedio Lokomotivu i Bebekov bezobrazluk

Bebeka bi svakako valjalo izuzeti od finala ukoliko tamo prođe Dinamo, a ne Rijeka

Hajduk je izborio finale Kupa boljim izvođenjem jedanaesteraca, a po prikazanoj igri dalje je otišao bolji protivnik. Utakmica je protekla u sjeni bezobrazluka suca Ivana Bebeka koji u 10. minuti nije svirao očiti jedanaesterac za 'bijele', nakon što je Majstorović srušio Saida.

Bebeku ovo nije prvi put da se sramoti, u povijest se upisao još u veljači 2013. godine, kada nije pokazao na bijelu točku u derbiju Hajduka i Dinama nakon što je Vrsaljko 'bananom' zaustavio udarac Sušića, a dvije godine kasnije se osramotio i u Ligi prvaka, kada je oštetio Šahtar i sudio penal za Real nakon što je lopta pogodila Srnu u leđa. Kako Bebek sudi, jasno je zašto Hrvatska nema suce na velikim natjecanjima.

Hajduk je prije nešto više od godinu dana uputio HNS-u deset zahtjeva na koje su se ovi oglušili. Jedan od njih je bio dozvoljavanje klubovima izuzeće dva suca u jednoj sezoni. Bila bi to prava stvar jer bi loši suci otpadali sami od sebe. Zamislite da pola lige zatraži izuzeće Bebeka ili nekoga drugoga od sudaca koji su skloni velikim pogreškama. A to bi klubovi u ovakvim slučajevima napravili jer nevjerojatno je da cijeli stadion vidi prekršaj za kazneni udarac, a on, koji je jako dobro postavljen, ga ne vidi ili ne želi svirati. Hajduk se plasirao u finale Kupa usprkos nedosuđenom jedanaestercu, ali to ne bi smjelo potisnuti u zaborav ovako krupnu pogrešku.

Što se igre tiče, valja naglasiti da je Hajduk u prvih 45 minuta u potpunosti kontrolirao zbivanja na terenu. Trener Kopić je sto posto pogodio s pojačanim veznim redom, veznjaci Lokomotive niti jednom nisu došli u priliku odigrati zadnji pas prema brzonogom Kastratiju ili Krstanoviću, a za to što 'bijeli' nisu poveli zaslužan je nedosuđeni jedanaesterac i nevjerojatan promašaj Borje Lopeza iz čiste situacije u 24. minuti.

U nastavku je protivnik nešto živnuo, a Kastrati u dva navrata pokazao koliko je nezgodan. U jednom od ta dva prodora srušio ga je Lopez, a nakon centaršuta je Majstorović s druge stative glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to jedan i jedini udarac u okvir kojega je Lokomotiva uputila u 120 minuta.

Srećom po Hajduk, nakon samo četiri minute uslijedilo je izjednačenje. Gyurcso je proigrao Hamzu, koji je pravovremeno utrčao i poentirao. Do kraja je najveću priliku za Hajduk u 72. minuti imao Kovačević nakon velike pogreške vratara Šempera, ali prebacio je vrata u više nego izglednoj poziciji.

Zanimljivo je bilo i to što je vratar Letica opet u posljednjim sekundama susreta otišao pred protivnička vrata, no lopta nakon kornera nije došla do njega. Na kraju su odlučili jedanaesterci, Majer i Musa su promašili okvir za veliko slavlje 'bijelih'. Hajduk je zasluženo prošao u finale Kupa, jedini put u povijesti ima priliku osvojiti trofej, a da je baš sve utakmice odigrao u gostima. Ovoga puta je bio jači od Lokomotive i velike pogreške suca Bebeka, kojega bi svakako valjalo izuzeti od finala, ukoliko tamo prođe Dinamo, a ne Rijeka.

Vaša reakcija na temu