Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk je razočarao igrom s igračem više
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je razočarao igrom s igračem više

Ovaj kadar nema kvalitet da napravi rezultat adekvatan renomeu i imenu Hajduka

Hajduk je protiv Gorice u gostima remizirao (1:1), ali nakon utakmice je ostao dojam da je opet razočarao. Prvenstveno stoga jer su 'bijeli' od 43. minute imali igrača više, no nisu ga iskoristili.

Nakon susreta je puno priče bilo o situaciji iz 84. minute, kada je s desne strane centrirao Juranović, a pred vratima Musa odgurnuo Ivanovskog. Da se isti start dogodio na centru, sudac bi garantirano za isto svirnuo prekršaj za 'bijele', ali na bijelu točku nije pokazao. Do tada je uglavnom domaća publika negodovala na suđenje, a Čagalj je dobio izravan crveni karton nakon visoko podugnute noge kojom je ušao u Bradarića. Bit će zanimljivo čuti i što kaže 'Oko sokolovo' na obje situacije, no vratimo se mi igri...

Hajduk je razočarao jer cijelo drugo poluvrijeme nije bio u stanju kombinacijom doći do protivničkog gola, odigrati dupli pas. Pitamo se gdje je bio Said od 15 do 16.50 sati? Protiv Šibenika ga je loptom za gol počastio domaći Kendeš, ali Gorica je puno čvršća i organiziranija momčad, te su potpuno zatvorili prilaze šesnaestercu. Nešto više prostora je bilo po desnoj strani, gdje je ovoga puta zaigrao Šehić, ali od svih tih pustih nabacivanja nije bilo velike koristi, tek je Juranović jednom imao pravi prodor i centaršut.

Što se gola domaćih u 14. minuti tiče, može ga se gledati kao remek-djelo Atiemwena, ali i veliki propust bijele defenzive. Igrač Gorice je najprije s lakoćom prošao Jurića, potom je ispao Ismajli, a Lopez ga nije mogao stići. Tu smo gdje smo, to je današnja Hajdukova realnost, u Kopićevo vrijeme je na Poljudu ostalo 0:2, gdje su brzonogi igrači Gorice izludili Vučura i Mikulića, pa se nakon gola Atiemwena činilo da gledamo reprizu, no susret je ipak poprimio drugačiji tijek.

Zapravo je Gorica ostala na tom jednom udarcu prema vratima, no žalosno je što je Hajduk spao na to da više ni protiv dojučerašnjeg drugoligaša nije favorit, odnosno jest samo zbog imena kluba, ali 'bijeli' nemaju autoritet igre.

U prvih 45 minuta najbolji od 'bijelih' je bio - Domagoj Bradarić.  U otvaranju susreta je sjajno istrčao kontru i pripremio priliku Jairu, potom je centrirao, asistirao Brazilcu za pogodak u 32. minuti, da bi upravo na njemu bio prekršaj za isključenje. Zaigrao je na desnom krilu, a jasno je da se radi o igraču koji je nepredvidiv i koristan u ofenzivi, što svakako treba iskoristiti. Hajduk je sedmi na tablici s brojnim strancima, dojma smo da neće biti ništa lošiji s 'bilim tićima', a jedan od njih je svakako Bradarić.

U 89. minuti je u igru ušao njegov vršnjak Tonio Teklić. Zadnju prvenstvenu utakmicu  za Hajduk je odigrao prije godinu dana kod Joana Carrilla. On je primjer loše sportske politike. Odigrao je jedno poluvrijeme na današnji dan u porazu od Rudeša (2:3), u paklenoj atmosferi gdje se Torcida transparentima oglasila protiv Kosa i nadzornika, a onda je odbačen da više ne dobije priliku. Sve do danas. Ušao je, doduše, pri samom kraju, ali dugo je dolazio sebi kroz drugu momčad, pa mu i ovo treba biti dodatni poticaj.

Već smo pisali da je Jairo pojačanje. Onaj njegov skok glavom bio je potez utakmice. Skočio je hrabro, rekli bismo više srcem nego glavom i dobro je da se nije ozlijedio. No, bilo je to u 32. minuti, kada smo se ponadali da Hajduk može napraviti nešto više, ali 'bijeli' su do kraja opet razočarali.

I ne mislimo pritom da nisu željeli, borili se. Dali su sve od sebe, ali jednostavno ovaj kadar nema kvalitet da napravi rezultat adekvatan renomeu i imenu Hajduka, te otud i deset bodova zaostatka za Goricom.

Vaša reakcija na temu