Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk nema problem s Vlašićem, ključno je pitanje što je s Balićem
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduk nema problem s Vlašićem, ključno je pitanje što je s Balićem

Hoće li za utakmicu sa Zagrebom trener Burić vratiti Balića, krenuti s Maglicom ispred Niksija ili povjerenje od početka dati Roguljiću?

Zašto Nikola Vlašić igra napadača i je li njegova pozicija razlog što je u 32. minuti utakmice protiv Intera tražio zamjenu? Eto pitanja oko kojega se ovih dana lome koplja, ali smatramo da ono nije ključno u kontekstu trenutne momčadi 'bijelih'. Vlašić je instinktivno reagirao kad mu je blizu klupe pobjegla jedna lopta i ne vidimo širi kontekst njegove signalizacije rukama. U vrijeme kada je na istoj poziciji pružio sjajne partije kontra Splita i Slaven Belupa, ovo se nije tematiziralo. Slabo se o tome govorilo i nakon poraza od Rijeke i Osijeka, da bi tek nakon najuvjerljivije pobjede u prvenstvu (4:0) izbilo u prvi plan.

Čak i ako bi Vlašić radije igrao u sredini iza špice, gdje bi Burić došao kad bi svima krenuo uslišiti želje? Pa imao bi barem pet polušpica, kad znamo da bi to mogao igrati Sušić, zatim Balić, ta bi uloga polušpice sjajno legla Caktašu, da ne govorimo o Roguljiću, koji je dobar dio kredita u prvom sastavu potrošio kao - desno krilo?!

Gdje bi dospio Hajduk da odjednom sad svi počnu o tome što bi željeli. Što je trebao reći Tudor kad ga se stavljalo na desnog beka ili Juranović koji je pokrivao čak i poziciju lijevog beka? Ma na igraču je da odradi ono što je trener zamislio i što smatra najboljim za momčad.

U dva najteža poraza sezone protiv Rijeke i Osijeka nije ključno pitanje bilo ono o Vlašiću, već Balićevo stanje, gdje je Burić odlučio premjestiti ga na klupu za Inter Zaprešić. Trener je objasnio da ovaj ima problem s muskulaturom. Htio je možda sugerirati da je ozlijeđen, ali mi bismo prije shvatili kao da se mora trgnuti, jače trenirati, te na terenu biti življi, jači u defenzivnim zadacima.

Treći žuti karton Sušiću otvara Buriću nove solucije, od one da gurne Maglicu u špicu, pa Vlašića stavi iza njega, preko mogućnosti da se Roguljić pojavi kao lažna špica, što je jako dobro odigravao u kadetskoj reprezentaciji, pa sve do novog povratka Balića u sredinu, ako trener smatra da je on sada u boljem stanju nego što je bio u Gradskom vrtu.

Da budemo jasni - najbolja opcija za Hajduk je Ohandza u špici i Vlašić odmah iza njega, ali tko zna kad će Kamerunac opet nastupiti. Do tada možemo danima polemizirati je li bolje da je najistureniji Niksi ili Maglica, ali, ponavljamo, puno je u ovom trenutku bitnije u kakvom je stanju Balić, pogotovo kad znamo da zbog kartona nema Sušića za Zagreb.

Vaša reakcija na temu