Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk osigurao Europu, Monaco gledao Sušića
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk osigurao Europu, Monaco gledao Sušića

Igrač utakmice bio je Ivan Mastelić, a izvedbom se dopao i Josip Bašić

Hajduk je pobijedio Lokomotivu sa 2:0 i potvrdio izlazak u Europu u idućoj sezoni. 'Bijeli' su u dvoboju protiv izravnog konkurenta odigrali vrlo dobru partiju, gdje im je prevagu donijela veća količina trke i borbenost, a u prvi plan izbili su neki prvotimci koji do sada nisu bili 'pod svjetlima reflektora'.

Prije svega se to odnosi na Ivana Mastelića. On je bio prvo ime utakmice i možemo konstatirati da je odigrao najbolju partiju u bijelom dresu. Mastelić je izborio jedanaesterac kada je pao nakon kontakta u sendviču između Barišića i Perića, a cijeli susret je obilježila njegova velika požrtvovnost, po čemu je ovoga puta zasjenio i Frana Tudora, kojemu je inače to glavna odlika.

Masteliću je malo nedostajalo i da se upiše u strijelce, tukao je prteko grede u 39. minuti, nakon najljepše akcije susreta, kada su brzom kombinacijom Jefferson, Nižić, Kalik, Tudor i Milić doveli loptu do srca šesnaesterca, da bi ga ovaj potonji izbacio u šansu. Spomenimo još i 68. minutu, kada je Mastelić prošao, pa tukao iskosa s lijeve strane kada se činilo da je mogao probati i s povratnom loptom. No, u svakom slučaju je Mastelić bio igrač utakmice i zaslužuje palac gore za ovu partiju.

Moramo istaknuti i Josipa Bašića, koji je potvrdio dobro izdanje iz Koprivnice. Svojedobno je bio kapetan reprezentacije ispred Alena Halilovića, prepoznatljiv po moći ponavljanja i jakom 'desnom gardu'. No, ozljede i nedoumice oko njegova statusa (bek ili krilo?!) udaljile su ga od prve momčadi, te se dugo tražio kroz Hajduk II, a i ono malo što bi dobio minutaže kroz prvi sastav izgledao je kao igrač bez samopouzdanja. No, sada se digao i zgrabio šansu na desnom boku, gdje je protiv Lokomotive bio bez pogreške u obrani, a akcijom iz 63. minute, kada je prošao nekoliko igrača da bi sudac Križarić nepuštanjem prednosti zaustavio čistu priliku za Hajduk, podsjetio na svoje najbolje dane.

Pažnju je na sebe skrenuo i Kalik, za kojega se može reći da je opravdao povjerenje. On je na izdisaju utakmice izbacio Juranovića u priliku za gol, koju ovaj nije propustio realizirati.

Gol za 1:0 postigao je Sven Tino Sušić. Njega je iz svečane lože pratio Luis Campos, tehnički direktor Monaca, koji se uoči susreta pozdravio s Ivanom Pašalićem, ocem Marija Pašalića, koji je utakmicu pratio sa zapadne tribine. Hajduk je u prijelaznoj fazi, čeka se novi predsjednik, no svakako veseli činjenica da postoji interes za Sušića, koji je od ranijeg vodstva bio označen kao jedan od trojice na kojima bi se na ljeto trebalo zaraditi.

No, nije još vrijeme za priču prijelaznog roka. Hajduk se nalazi u prijelaznom razdoblju, gdje će uskoro biti izabran novi predsjednik kluba, a za sada je najvažnije da je osiguran nastup u Europi pa trener-sportski direktor Burić može puno mirnije odraditi preostala četiri kola i polako pripremati kadar za sljedeću sezonu.

Vaša reakcija na temu