Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduk se voli i u Monacu, a Subašić je u sjajnoj formi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk se voli i u Monacu, a Subašić je u sjajnoj formi

Na tribinama stadiona Stade Louis II bile su izvješene i dvije hrvatske zastave, no to je bilo sve vrijedno spomena u učmaloj atmosferi tijekom utakmice protiv Tottenhama

Monaco je na svom terenu odigrao protiv Tottenhama 1:1 u drugoj utakmici svoje skupine Europske lige, te, nakon istovjetnog rezultata u prvoj rundi protiv Anderlechta, sada ima dva boda. Englezi su sve do polovice drugog dijela bili bolja momčad i dugo je izgledalo da će odnijeti puni plijen protiv neuvjerljivog domaćina u kazališnom ambijentu.

Upravo nas je atmosfera najviše impresionirala nakon preko tisuću kilometara prevaljenih od Splita do Monte Carla. Stadion poluprazan, a iza zapadnog gola možda dvjestotinjak domaćih navijača iza transparenta Ultras Monaco, koji tek tu i tamo podsjete da su na utakmici. Sa suprotne strane glasniji su i brojniji bili fanovi Tottenhama, koji su se uz pjesmu 'When the Spurs go marchin' in...' oglašavali i ispred stadiona.


Naravno da su prva priča susreta trebala biti dva hrvatska reprezentativca, onaj standardni Danijel Subašić, te povremeni Mario Pašalić, koji je od zadnje akcije promoviran u kapetana U-21 reprezentacije. Subašić je počeo dvoboj, dok je trener Leonardo Jardim ovom prigodom ostavio Pašalića na klupi. Šteta, pogotovo stoga što je do Monaca za ovaj susret uz brojne prijatelje potegao i Ante Rajčić, Marijev trener iz GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, koji ga je učio prve nogometne korake.

Na tribinama stadiona Stade Louis II bile su izvješene i dvije hrvatske zastave, no to je bilo sve vrijedno spomena, a kao da su se u učmalu atmosferu uklopili i akteri na terenu, gdje je domaćin od početka bio inferioran i branio se na svojoj polovici sa svih deset igrača, na čemu mu nitko nije zviždao.

Tottenham je terensku inicijativu okrunio golom Lamela u 35. minuti, nakon akcije u kojoj je Chadli gurnuo loptu kroz noge Toulalanu, pa uposlio Allija, čiji je udarac Subašić sjajno obranio, ali se lopta odbila do sretnog strijelca koji je ugurao u praznu mrežu.

Subašić je imao sjajnu obranu u situaciji jedan na jedan tri minute kasnije, nakon čega mu je ona šačica domaćih simpatizera klicala 'Suba, Suba', ali Monaco nije imao snage ni znanja preokrenuti tijek susreta, tako da je hrvatski vratar spašavao u nastavku domaćina od težeg poraza.

Pašalića trener Jardim nije ni u nastavku uveo u igru. On i inače dosta rotira, vrti igrače, tako da je Mario nastupio u najvažnijim susretima, primjerice protiv Valencije, kada se tražio plasman u Ligu prvaka, a nije ga bilo kada se gotovo sigurno očekivalo da će igrati. No, teško da će mu tko ovom zgodom prigovoriti na izmjenama jer El Shaarawy, koji je ušao s klupe, preokrenuo je ritam utakmice, a u 81. minuti i zabio za izjednačenje nakon centaršuta s desne strane i loše reakcije vratara Llorisa.

Priču s ovog susreta, odigranog po kišnom vremenu, zaključimo konstatacijom da je Hajduk i ovoga puta bio nazočan na stadionu Louis II. Na ulici ispred objekta koji prima 18.000 ljudi bio je postavljen veliki plakat s Pašalićevim likom, ispred kojega su se redom slikavali Splićani, a Marijev tata Ivan izvadio je i Hajdukov šal... Upravo tako, domaća publika je šetala, Englezi su pjevali ispred razvijene velike zastave Tottenhama, a Hajdukov šal je označavao da tu negdje 'svira radio', odnosno igra Mario... On, eto, nije nastupio, ali zato je drugi bivši hajdukovac Subašić na kraju bio jedan od junaka teško izborenog remija.  

Vaša reakcija na temu