Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Hajduk sve do zadnjih desetak minuta nije izgledao ništa bolje nego kad je ispao iz Kupa
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk sve do zadnjih desetak minuta nije izgledao ništa bolje nego kad je ispao iz Kupa

'Bijeli' su živnuli u završnici na krilima Ante Ercega

RNK Split i Hajduk odigrali su 1:1 u Parku mladeži, u utakmici gdje je sve do zadnjih desetak minuta utakmice jedini radni naslov mogao biti. 'Carrillo, Hajduk je odigrao jednako loše kao kad je pod Pušnikom ispao iz Kupa'.

Španjolski je trener promijenio sustav i sastav, ali igra 'bijelih' bila je razočaravajuće loša, neuvjerljiva. Dva napadača, Futacs i Ohandza, ostali su bez upotrebljivih lopti, vezni red je bio jako loš, neraspoložen, s brojnim pogreškama u predaji lopte. Hajduk je u prvih 45 minuta imao tek jedan opasan udarac u okvir na vrata, uputio ga je Barry i slobodnog udarca već u sedmoj minuti.

Posebno indisponiran kod 'bijelih' bio je Marko Ćosić. U 36. minuti je izgubio loptu, pa ozlijedio Vidovića i zaradio žuti karton, a osam minuta kasnije, u najboljoj Splitovoj prlici prvog dijela, Tomičić ga je 'poslao po ćevape' i servirao sjajnu priliku Pešiću, ali ovaj nije dobro pucao glavom.

Ipak, ključno Ćosićevo ispadanje dogodilo se u 76. minuti, kada ga je u akciji za gol 'crvenih' efektno predriblao Jovanović, te proigrao Pešića, a ovaj je smireno poentirao pored nemoćnog Stipice. Taj gol je bio kruna bolje igre Splita, u kojoj je Dupovac imao promašaj koji će konkurirati za 'trofej Ilija Sivonjić', a Pešić čak i zatresao mrežu, no gol je poništen zbog zaleđa, što je situacija koju će trebati analizirati i putem tv-snimke jer se radilo o centimetrima.

Brzonogi Pešić je prošao Hajdukovu školu, ove zime se čak spominjao i njegov prelazak na Poljud, no ostao je u Parku mladeži i istrčao na teren s kapetanskom vrpcom. Upravo on je postigao gol za 2:1 u Kupu, koji je eliminirao 'bijele' iz daljnjeg natjecanja, a i sada je s lakoćom ulazio u prilike, te doveo svoju momčad u vodstvo.

S druge strane, Ante Erceg je prošao Splitovu školu i bio zaštitni znak kluba iz Parka mladeži u vrijeme kada se iz Četvrte ulazilo u Prvu ligu, te kasnije dva puta izborilo u Europu. No, Ercegov odlazak iz Parka mladeži bio je buran i cijeli slučaj je završio na sudu. Ovaj uvod je bio potreban jer je Hajduk upravo na krilima Ercega živnuo u zadnjih desetak minuta. Nitko nije bio tako rastrčan i motiviran da zaustavi 'crvene' na putu do pobjede kao on. Prvu je priliku promašio, a u drugoj glavom zabio gol. No, tu nije stao, do posljednjeg sučeva zvižduka trsio se i borio ne bi li Hajduk došao do potpunog preokreta. Namjestio je i sjajnu šansu Tudoru, nakon koje je ovaj pogodio gredu. Bili su to jedini trenuci utakmice kada je Hajduk na pravi način pritisnuo domaćina, potisnuo ga pred njegova vrata.

U sustavu s dva napadača i Tudorom iza njih, trener Carrillo nije pronašao mjesto u početnoj postavi za Nikolu Vlašića i Antu Ercega. Tek u nastavku je uveo Vlašića u sredinu, a Tudora poslao na bok, a Niksi je odigrao sjajan potez u akciji za izjednačenje, prevario svog čuvara, te idealno uposlio Ercega. Hajduk je, dakle, spasio bod na krilima dvojca koji je ušao s klupe. 

Vaša reakcija na temu