Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk u ovoj sezoni preskače Rijeku, a za Nižića nema adekvatnu zamjenu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk u ovoj sezoni preskače Rijeku, a za Nižića nema adekvatnu zamjenu

Uvjereni smo da će 'bijeli' protiv Evertona odigrati egal utakmicu

Svaka čast Evertonu, utakmica play-offa Europske lige bit će prava poslastica, ali od izuzetne je važnosti bilo osvojiti tri domaća boda protiv Slaven Belupa. Krajnjih 1:0 taman je ono što je 'bijelima' trebalo u izuzetno fer susretu, bez iti jednog oštrijeg starta.

Utakmica je odigrana u tišini, Torcida je odala počast tragično preminulom Ivanu Mati Blaževiću, te je Sjever od 23. minute bio potpuno prazan, a bez obzira što se dobar dio navijača preselio na Istok, svih 10.177 nazočnih gledatelja do kraja je pratilo utakmicu u tišini, a tek bi povremeno aplauzom nagradili koji dobar potez.

Najbolji je svakako stigao u 62. minuti, kada je Said promijenio stranu, odigrao za Fomitschowa, a ovaj uputio oštru prizemnu loptu na prvu stativu, odakle je Ohandza pospremio u mrežu. Franck je tako pogotkom donio 'bijelima' pobjedu, iako ga se do tog trenutka baš i nije puno primjećivalo, a gol je uvelike bio nalik onom prvom protiv Brondbyja, kada je Memolla asistirao Ercegu.

Za Fomitschowa je ovo bila do sada najbolja utakmica u bijelom dresu, ali jedno ime zaslužuje da ga se posebno istakne - vratar Karlo Letica za izdanje u svom debiju zaslužuje najviše ocjene. Imao je dvije sjajne intervencije, po jednom je u prvom i drugom poluvremenu obranio udarce Ivanovskog, čime je Hajduku sačuvao pobjedu.

Ako bismo gledali u kontinuitetu, bez obzira na golove odluke Ohandze i Ercega, najbolju formu pokazuje Nikola Vlašić. On je prodoran, nezadrživ u igri jedan na jedan, željan driblinga i suradnje. Protiv Belupa je imao nekoliko pokušaja udaraca prema vratima, ali nije zatresao mrežu. Možda je baš Everton prava prilika da stavi točku na i na sjajna izdanja s početka ove sezone.

Konstantno visoku formu pokazuje i Zoran Nižić te moramo konstatirati da bi njegov odlazak u Goztepe bio veliki hendikep za Hajduk. Nižić je još 2012. godine, nakon odlaska iz drugoligaša FC Brusselsa, stigao na Poljud na probu kod trenera Miše Krstičevića. S vremenom je postao glavna obrambena uzdanica i kapetan momčadi, te danas nema adekvatnu zamjenu. Rasplet cijele ove priče će se dogoditi nakon Evertona, Turci mu nude višestruko bolje uvjete nego ih trenutno ima (500.000 eura godišnje bi imao u Goztepeu), razumljivo bi bilo da igrač u 28. godini i nakon četiri i pol godine poštenog igranja u bijelom dresu, potpiše ugovor života, ali moramo konstatirati da je njegov izostanak u ovom trenutku teško nadoknadiv.

Naravno da se uvijek nadamo da će Hajduk osvojiti prvenstvo. Drugo, treće ili četvrto mjesto, odnosno zbrajanje je li osvojeno dva boda više ili manje u odnosu na prošlu sezonu, baš ništa ne znači. U trenutnim okolnostima je jasno da Dinamo opet ništa ne prepušta slučaju, a posebna priča je Rijeka. Uoči početka sezone je realizirala jako dobar transfer Franka Andrijaševića u Gent (4,2 milijuna eura), ali sada ih je na cjedilu ostavio Stefan Ristovski, najbolji desni bočni HNL-a. Boli njega briga za ključnu utakmicu za plasman u Ligu prvaka, pobjegao je u Sporting, čime je bitno oslabio Kekovu momčad. Ktome ih je još dotukao sudac Fran Jović s izmišljenim jedanaestercem u Osijeku, te je još isključio Maleša i Vešovića. Nakon svega je Dinamo prošetao Rujevicom (prvi poraz Rijeke na tom stadionu), a sve smo ovo konstatirali zbog sljedećeg zaključka: Hajduk će ove sezone biti ispred Rijeke! Čast Osijeku, ali zapravo valja gledati jedino da se Dinamo ne odlijepi.

Do novih iskušenja u HNL-u čeka nas poslastica, dvoboj Evertona i Hajduk. Uvjereni smo da će to biti egal utakmica, čak i igra živaca u kojoj će presuditi jedan detalj. 'Bijeli' stalno rotiraju, kombiniraju, tako da u HNL-u i ne igraju blistavo, ali za način na koji su eliminirali Levski i Brondby zaslužuju najviše ocjene. baš ta europska izdanja 'bijelih' nam ulijevaju optimizam uoči dvoboja u kojemu je teret favorita na protivniku, a Hajduk može samo jako puno dobiti...   

   

Vaša reakcija na temu