Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Hajdukov napadački arsenal ulijeva povjerenje pred derbi s Dinamom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajdukov napadački arsenal ulijeva povjerenje pred derbi s Dinamom

Mijo Caktaš je prelomio utakmicu, a Ohandza i Roguljić su potvrdili da su prava pojačanja

Hajduk je pobijedio Sillamae Kalev sa 6:2 u utakmici koja je najbolje razotkrila sve prednosti i mane ove mlade momčadi 'bijelih'.

Dobrih momenata je u toj priči puno više, Hajduk ima sjajan napadački potencijal, Vlašić je bio strijelac i dvostruki asistent, Balić je postigao eurogol za vodstvo, Roguljić pokazao da je pravo pojačanje, a Ohandza je već postao ljubimac navijača, koji su mu pri izlasku s terena klicali 'Frane, Frane...'.

Nakon Balićeva gola i akcije u kojoj je zaobišao vratara pa pogodio obrambenog igrača ispred crte, nitko ni slutiti nije mogao kakva se drama sprema. 'Bijeli' su sve konce igre držali u svojim rukama, no gosti su napravili preokret i u dvije akcije razotkrili sve slabosti 'bijele' defanzive.

Momčad Damira Burića igra praktički bez zadnjeg veznog, s obzirom da su i Caktaš i Balić ofenzivci. Pejić nije uspio dobro zatvoriti lijevi bok, odakle su stizali centaršutevi, a Tudor s druge strane nije uspio do kraja ispratiti igrača u naletu. Hajduku su oba boka problem, ali ovakva postava sredine terena nudi dovoljno atraktivan, napadački nogomet da svakome napravi puno problema... 'Bijeli' su toliko ofenzivni da nam je jedan dobar poznavatelj cijele situacije uoči susreta nudio okladu na rezultat. On je topao na 7:3.

Ključan trenutak utakmice definitivno je bio onaj u 45. minuti, kada je Mijo Caktaš iz slobodnog udarca zabio gol za izjednačenje. 'Bijeli' direktno iz slobodnjaka nisu zabili još od kada je Giga Vuković u finalu Kupa matirao Picaka protiv Lokomotive u Maksimiru, a u međuvremenu se pamti tek jedan pogodak Bradarića Istri iz prekida, no to je bilo sasvim iskosa, iz pozicije bliže korner-zastavici. Caktaš je opet bio na visokoj razini i napravio ključan potez utakmice, nakon kojega je Hajdukova mladost dobila krila u nastavku, iskazala sav svoj potencijal i deklasirala protivnika.

Posebna priča je Elvir Maloku. Trener Damir Burić ga nije mijenjao na poluvremenu, kada su to možda neki i očekivali, a ovaj mu je to na najbolji način vratio. Maloku se dosta podigao u nastavku, odigrao agresivno na loptu, čak i asistirao Maglici za gol, makar je to mogao učiniti i još jednom, kada se odlučio na udarac.

Bilji je ušao u nastavku umjesto ozlijeđenog Milovića, a Jeffersona očekujemo tek u sljedećem krugu. Za sada je jasno da je u Ohandzi i Roguljiću Hajduk dobio prava pojačanja, a kada bi i ova dvojica bila na toj razini, onda bi već ova momčad bila spremna i za napraviti nekakav značajniji rezultatski iskorak. Ne zaboravimo ni Hrvoja Milića, kojega se čeka, i s kojim bi 'bijeli' trajno riješili problem lijevog boka.

'Šestica' Estoncima ne bi trebala gurnuti pod tepih probleme koji objektivno postoje, ali definitivno Hajdukov napadački arsenal ulijeva povjerenje pred derbi s Dinamom. Vjerujemo da je dugopoljska pobjeda bila ključna za pozitivnu percepciju ovog Burićevog Hajduka, koji definitivno posjeduje mladenački elan, želju i borbenost, te 'radi' svih 90 minuta. E, sad, hoće li to biti dovoljno za povoljan rezultat u Maksimiru i hoće li uspjeti na pravi način zatvoriti tri problematične pozicije za taj dvoboj, ostaje za vidjeti... 

           

Vaša reakcija na temu