Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajdukovi kampanjci izgubili godinu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajdukovi kampanjci izgubili godinu

Hajduk nije krenuo u sezonu s orijentacijom na mlade već je imao ambicije nešto napraviti u Europi, prvenstvu i Kupu

Hajduk je ispao iz Kupa, Osijek je pobijedio sa 2:1 u utakmici nakon koje će se sigurno raspravljati o tome je li vratar Marin Ljubić mogao i morao bolje reagirati kod oba primljena pogotka, ali i odlukama trenera Siniše Oreščanina.

Naravno da ovaj susret nije bio ni blizu nalik onome protiv Rudeša. Tamo je domaćin u 90 minuta napravio pet prekršaja, a ovdje su Osječani već u prvoj akciji stvorili priliku i pritom ozlijedili Hajdukova vratara. Na istom terenu je stradao i Tomislav Duka, a sada se činilo i da je Ljubić dobro ošamućen, no nastavio je utakmicu.

Kod prvog pogotka su domaćini probili Hajdukovu lijevu stranu, a čini se da je i Ismajli dirao loptu na putu do mreže. Kod drugoga je tukao Henty s 15 metara, Ljubić je morao bolje reagirati.

I Osijek ima problema sa svojim strancem, kažu nam da je Henty iz čista mira prijavio ozljedu protiv Rijeke, te propustio taj susret. Sada se, eto, upisao u strijelce, a cijeli taj period od sredine do kraja prvog poluvremena obilježio je presing na loptu igrača Osijeka gdje 'bijeli' nisu mogli kratkim pasovima doći do protivničkih vrata.

Trener Oreščanin inzistira na igri, ali očito je da nekad treba i izbiti loptu, te tako otkloniti opasnost. Pogotovo kad nesigurnost kreće od vratara, odnosno njegovih nesigurnih ili netočnih dodavanja. Istina, Ljubić je spasio čistu priliku Bobana, ali je prethodno i uprskao, da bi početkom nastavka obranio zicer Mariću, što je ostavilo Hajduk u igri.

Trener Oreščanin je na klupi ostavio Ivanovskoga, a od prve minute uveo Jurića. Time je izgubio jednog igrača u ofenzivi, a tek nakon što je u nastavku uveo Gyurcsa, Hajduk je postao okomit i opasan, zabio pogodak za 2:1 te do kraja prijetio izjednačenjem, no do njega nije stigao.

Ispadanjem iz Kupa Hajduku je ostalo još jedino da kroz prvenstvo pokuša izboriti Europu. U prosincu će biti izabran novi Nadzorni odbor, koji će najprije donijeti odluku s kim i kako dalje, hoće li dati povjerenje aktualnoj garnituri, Huljaju, Bjelanoviću, Gojunu i društvu ili se okrenuti novim rješenjima.

'Bijeli' su oscilirali, Hajdukovi kampanjci su izgubili godinu, ali su u međuvremenu okrenuli priču prema afirmaciji mladih igrača. To treba pozdraviti, ali i racionalno rezonirati jer nije Hajduk krenuo u sezonu s orijentacijom na mlade već je imao ambicije nešto napraviti u Europi, prvenstvu i Kupu. Tek kad se vidjelo da momčad nema kvalitet za kvalitetniji rezultat, priča se potpuno okrenula mladima, što će u perspektivi vjerojatno rezultirati i kojim unosnijim transferom. Kopić je u prvu momčad uveo Palaversu i Šegu, Vulić Bradarića, te je 'oživio' Teklića, a Oreščanin je dao priliku Nejašmiću. Ti mladići su zalog za budućnost, ali u ovom trenutku njihova priča nije nikakva utjeha za potpuni rezultatski podbačaj.

Pred Hajdukom je zahtjevan period izgradnje momčadi i pokušaja financijske stabilizacije. Ova sezona je za sada razočaravajuća, a tek ćemo vidjeti hoće li s novim Nadzornim odborom stići i vedriji dani...

Vaša reakcija na temu