Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Hajduku sve osim pobjede
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduku sve osim pobjede

Balić je u četiri utakmice postigao pet golova za Hajduk, pa ne čudi što je opet došao glas kako ga želi Tottenham. A s njim u paketu i Vlašića...

Hajduk je na Poljudu odigrao 1:1 s Dinamom u utakmici u kojoj su 'bijeli' sve imali u svojim rukama, ali je Machado 20 sekundi prije isteka nadoknade poravnao rezultat.

Momčad Stanka Poklepovića imala je sve, taktički je disciplinirano stajala na terenu, gdje je vratar Kalinić imao samo jednu ozbiljnu intervenciju, i to nakon šanse Pjace u prvom dijelu. Svi ostali pokušaji gostiju na vrijeme su bili neutralizirani i stoga se može reći da je ono Špacino 'začepiti' u potpunosti uspjelo.

Iz disciplinirane obrane, u kojoj je sudjelovalo svih deset igrača kad je lopta bila u gostujućem posjedu, 'bijeli' su izlazili u napad. U prvom dijelu pokušavalo se s dugim loptama na Vršajevića, koji je bio evidentno brži od svog čuvara, ali nije to u potpunosti iskorišteno, da bi se u nastavku 'odčepilo' nakon sjajne akcije, povratne lopte Sušića i propuštanja Milevskog za mladu Hajdukovu zvijezdu Andriju Balića, koji je opet bio smiren, koncentriran i precizan. Poklepović bi rekao - 'zmijast'.

Balić je doživio pravi 'standing ovation' s tribina kada je izlazio iz igre. On je definitivno zaslužio najviše ocjene za prikazano i prava je šteta što je na kraju izostala slast pobjede, koja bi njegov gol učinila još važnijim. Balić je u četiri utakmice postigao pet golova za Hajduk, pa ne čudi što je opet došao glas kako ga želi Tottenham. A s njim u paketu i Vlašića, koji se također trudio i borio.

Zapravo je cijela Hajdukova momčad, što se kaže, 'ostavila srce na terenu'. Agresivan ton davali su svi, od prvoga do zadnjega, a Poklepoviću ide na čast što je uspio preokrenuti atmosferu u svlačionici i od prekriženih 'luzera' stvoriti momčad koja je protiv Dinama djelovala sigurno i puna samopouzdanja.

Naravno, sve do te nesretne četvrte minute sudačke nadoknade, kada se lopta nakon centaršuta nesretno odbila na volej nečuvanom Machadu, a ovaj iz jedinog Dinamovog ozbiljnog udarca u drugom dijelu poravnao rezultat.

Hajduk je imao vodstvo, veliku priliku za drugi gol, mladog junaka Balića, borbenog Milevskog koji je pomagao obrani, sjajnu atmosferu na tribinama... Hajduku je pripalo sve - osim pobjede.

Moramo pohvaliti i borbenost Jozinovića, koji je zbog ozljede morao napustiti teren. Izazvalo je to taktičke promjene, Poklepović je povukao Vršajevića, a Mikanovića premjestio na lijevu stranu. U igru je ušao Caktaš, koji je sudjelovao u začetku akcije kod gola, prebacio je loptu na lijevu stranu za Sušića, ali imao je i najbolju priliku za drugi pogodak, no njegov pas prema slobodnom Vlašiću nije bio precizan.

Bez obzira na beskrajnu tugu i to što su igrači Hajduka polijegali na teren nakon remija, s terena su ispraćeni aplauzom. No, ovo što smo vidjeli na terenu daje nadu za Kup, gdje je Hajduk u polufinalu, a ovom utakmicom je pokazao da se može ravnopravno nositi i s Dinamom. Poklepović nema širok kadar i svaki izostanak nekoga od prvotimaca rezultira novom improvizacijom, no Špaco je promjenom rasporeda i uvođenjem dva igrača na poziciju zadnjeg veznog učinio 'bijele' puno ozbiljnijom ekipom. Hajduk nema kvalitet da bi kombinacijom ostvario posjed lopte, čega je i trener svjestan, ali zapravo 'bijeli' opet mogu biti ponosni na potencijal koji imaju jer nakon Osijeka je Balić još jednom potvrdio klasu,  a prava je rijetkost da tako mlad igrač odlučuje utakmice u kontinuitetu.

Naravno da na kraju ostaje žal za pobjedom, ako ni zbog čega drugoga, a ono da Dinamo u ovom prvenstvu doživi prvi poraz, no priča Špacinog Hajduka ide dalje i ipak daje određen optimizam pred završnicu sezone. 

Vaša reakcija na temu