Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Hrabra, agresivna i riskantna igra Hajduku donijela pobjedu!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hrabra, agresivna i riskantna igra Hajduku donijela pobjedu!

Trener Damir Burić doživio je da mu pri ulasku na presicu plješće kompletan novinarski salon

Hajduk je pobijedio Dinamo sa 1:0! Bio je to trijumf hrabre, agresivne i ofenzivne igre, gdje je momčad trenera Damira Burića izgledala bitno drugačije nego u dvoboju Kupa u srijedu.

Ključ je bio prije svega u ulasku u utakmicu. Trener je od početka (napokon) krenuo s pravim napadačem, odnosno sa sastavom iz drugog dijela u Kupu, a jedina je izmjena bio nastup Biljija umjesto viroznog Nižića u zadnjoj liniji obrane.

Utakmicu je sjajnom intervencijom otvorio vratar Kalinić, Dinamo je imao svoje prilike, ali ovoga puta je i Hajduk bio izrazito ofenzivan, opasan, zaigrao riskantno, pa je bilo mnoštvo šansi na obje strane.

Naravno da je taj ratnički pristup uzeo svoj danak pa su Roguljić i Juranović morali zbog ozljeda rano iz igre, a Jefferson, Sušić, Vlašić i ostali u nastavku dali zadnji atom snage za pobjedu... Sve od sebe dao je i Velez, što je publika nagradila ovacijama kad je izlazio u 89. minuti.

Gol odluke postigao je Fran Tudor u 4. minuti, koji je izašao sam ispred protivničkog vratara i zatresao mrežu. Sjajnom dugom loptom pronašao ga je Sušić. Bilo je to dodavanje u stilu Asanovića iz najboljih dana, a Tudor je smireno poslao loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Vlašić je sjajno pucao, a lopta je pogodila stativu, pa preko gol-linije odskakutala do druge stative. Bilo je peha i u 81. minuti, kada je Tudor sjajnim lobom sa 17 metara pogodio gredu.  Igrači Hajduka su i griješili u predaji, ali nakon ovakve utakmice jednostavno nema prostora za zamjerku, Tudor i Vlašić bili su motori ove pobjede, s tim da valja istaknuti i nekoliko velemajstorskih Sušićevih poteza.

Moramo istaknuti da je i trener Damir Burić doživio da mu plješće kompletan novinarski salon pri ulasku na presicu nakon utakmice. Ljutio se on svaki put na opaske o igri bez napadača s lažnim špicama u liku Vlašića ili Sušića, ali i ova je utakmica pokazala koliko su oni opasniji kad dolaze iz drugog plana.

Dinamu obrana ionako nije jača strana, a napad nije ovoga puta izgledao ni blizu tako opasno kao kad ga predvode Soudani i Pjaca. No, to su njihovi problemi, Hajduk je ove sezone imao i previše svojih u vidu ozljeda, te gotovo da niti jednu utakmicu nije odigrao kompletan.

Zaključimo, 'bijeli' su nakon dugih 13 utakmica čekanja i susreta u kojemu je Mario Pašalić bio dvostruki strijelac, opet pobijedili Dinamo. Svi igrači su zaslužili ovacije, od kapetana Lovre i Milića, preko Šimića i Biljija, pa sve do vrlo dobrog Kalika i borbenog Bašića, koji su ušli s klupe. 'Ovo je Hajduk', skandirala im je publika na kraju, što su momci svakako zaslužili.

Vaša reakcija na temu