Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr Huljajev odlazak ništa neće poremetiti, ali otvoreno je pitanje što donosi dolazak novog čovjeka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Huljajev odlazak ništa neće poremetiti, ali otvoreno je pitanje što donosi dolazak novog čovjeka

Ove zime je trokut Bjelanović - Oreščanin - NO funkcionirao savršeno, a predsjednik se nije miješao u nogometna pitanja

Vijest da Jasmin Huljaj odlazi iz Hajduka nije izazvala nikakve potrese ili poremećaje. Kako je rekao prvo čovjek NO-a, on ih je s tim upoznao još na prvoj sjednici 5. siječnja i klub je u tom periodu sasvim uredno fukcionirao.

Huljaj odlazi na mjesto predsjednika Uprave Phoenix Farmacije, na novom radnom mjestu starta 1. travnja. Sve je već ranije dogovorio i utanačio. U Hajduku je bio šest mjeseci, ali vrlo brzo je spoznao da nije to posao za njega. Hajduk se živi 24 sata dnevno i nema tu prostora za slobodne vikende, ljetne praznike i slično, a pritisak postoji i dok ste u najobičnijoj šetnji jer u ovom gradu te ne treba netko poznavati da započne razgovor riječima 'ja znan šta bi tribalo'..

Huljaj je jako dobro razumio ekonomiju, nedugo nakon što je došao je stopirao ulazne transfere i posvetio se isključivo pitanju financijske stabilnosti. Znao je lijepo i objasniti procese.

Ljetos je zaključno 3,5 milijuna eura od transfera Tome Bašića u Bordeaux mogao odahnuti glede financijskih poteškoća. Tema 'kako preživjeti do zimskog prijelaznog roka' je time bila zaključena, ali otvoreni su novi problemi koje je uzrokovao loš rezultat.

To se prvenstveno odnosilo na status tadašnjeg trenera Željka Kopića. Huljaj je bio na izletu u SAD-u u vrijeme kada je trebalo povlačiti poteze, a nakon povratka se dogodio poznati obrat, gdje se preko noći vijest 'ništa od Tudora i Stanića, ostaje Kopić', pretvorila u 'Kopić odlazi, Vulić dolazi'. Tudora i Stanića je bio dogovorio sportski direktor Saša Bjelanović, do danas nije potpuno jasno zašto je preko noći Huljaj sve stopirao.

Jesen će kasnije obilježiti izbor novog Nadzornog podbora, a zadnja četiri kola će na klupu sjesti Siniša Oreščanin. Hajduk je polusezonu završio na šestom mjestu, razočaranje je poprimilo goleme razmjere, a odmah iza Nove godine Huljaj će obavijestiti tek ustoličenog Bena Perasovića o namjeri odlaska.

I upravo tada se sve posložilo. Bjelanović je vrlo vješto odradio zimski prijelazni rok, klub je prodajom Ante Palaverse u Manchester City osigurao nova sredstva za nesmetano poslovanje, a momčad nije oslabljena. Dapače, još se i riješila dijela igrača s kojima nije planirano ići dalje.

Nadalje se sve praktički se sve pitalo Oreščanina, od toga treba li mu Sertic, pa do planskog pojačavanja na lijevom stoperu, gdje je odlučeno da se Svatoka dovede odmah. Bjelanović je donosio i predlagao, trener imao jasnu sliku momčadi u nastavku sezone, a Nadzorni odbor u konačnici izglasavao odluke za koje je mislio da su dobre za Hajduk. Taj je trokut funkcionirao savršeno, a Huljaj se nije miješao u nogometna pitanja.

Ponovimo stoga još jednom, odlazak dobrog čovjeka Huljaja neće ništa poremetiti, ali otvoreno je pitanje što donosi dolazak novog čovjeka, odnosno koliko će se on uključivati u neke procese u kojima predsjednik do sada nije sudjelovao. Naravno da nitko pametan u ovom trenutku neće ništa dirati, ali u perspektivi će, bez obzira na jasan stav i smjernice NO-a, ipak najvažnije biti predsjednikovo mišljenje.

Vaša reakcija na temu